Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DVD-tipset

/

Annons

Hur många gånger har vi inte sett Michael Madsen i biroller, oftast i filmer där kriminaliteten står i fokus. Här gestaltar han en tuff snut i New York som jagar en ung, elegant och synnerligen skicklig ficktjuv, hyggligt spelad av Peter Facinelli, som ärvt sin fars skuld på en halv miljon dollar och tvingas ut på gatorna för att, så att säga, rätta till saken – annars…

Det visar sig att han är en ficktjuvstalang utöver det vanliga och hans eskapader uppmärksammas inte bara av offren och polis utan även av stadens tidningar. Ett grovt misstag gör han emellertid när han stjäl kommissarie Nick Sullivans (Madsen) polisbricka.

Läget förändras kapitalt när denne gör ett av sina många one night stands ”på smällen”. Detta gör att han tvingas välja sida och det blir som ett Moment 22, hur han än gör blir det konsekvenser. Kan Nick göra sig fri från den undre världen innan stadens polistrupper hinner ikapp honom? Kommer han att kunna ta sitt ansvar som far till barnet?

Underhållning för stunden, en kväll när regnet smattrar mot fönsterrutan och teveburken inte erbjuder något att yvas över.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons