Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E4:an var avstängd hela kvällen

/
  • Mitt i trafikkaoset. Håkan Andersson sitter i bilkö tillsammans med några kompisar på E4 i höjd med Skarvberget. De mår efter omständigheterna bra och äter ostbågar i väntan på att bilkön ska röra sig framåt.

Det har varit stora trafikproblem på E4:an under fredagen på grund av en lång rad trafikolyckor och vägen har varit avstängd under större delen av fredagskvällen.

Annons

Trafikförhållandena har alltså varit svåra under hela dagen, med flera totalstopp på motorvägen. Det har under eftermiddagen lett till att trafiken på E4 mellan Gävle och Söderhamn leds om. Vid 20-tiden på kvällen uppgav räddningstjänsten att man hoppades öppna E4:an vid 22-tiden, då i första hand i södergående riktning.

Södergående trafik har letts om via Bollnäs, Ockelbo, Sandviken väg 272. För den norrgående trafiken leddes trafiken via gamla E4:an, väg 583. Det efter en lång rad olyckor där minst 50 fordon varit inblandade.
- I princip är det en enda lång trafikolycka mellan Gävle och Tönnnebro, sade Göran Lyrberg, vakthavande befäl på polisen i Gävle vid 15-tiden. 


Tidigare under fredagen har E4:an stängts av i omgångar när fordon bärgats från olycksplatser längs vägen.
- Det har varit kaotiskt, sade Göran Lyrberg.

En av olyckorna där vägen stängdes av var vid elvatiden vid Tönnebro, en kökrock med två bilar inblandade. Klockan ett skedde sedan ytterligare en trafikolycka strax norr om Gävle, en singelolycka i södergående vägbana. Halv två skedde ytterligare en trafikolycka strax norr om Gävle som ledde till att E4:an stängdes av, enligt uppgift var en lastbil och två personbilar inblandade i den. Vid tretiden hade trafiken börjat rulla igen förbi den olyckan, men långsamt.
- Men ingen människa har skadats i olyckorna så vitt vi vet, berättade Göran Lyrberg.
- Bilisterna måste se upp, trafikförhållandena är svåra med snörök bland annat, betonade han.

Mer läsning

Annons