Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eltebo – en levande by

Annons
ELTEBO / Hem till byn

När utbyggnaden av en riktig telefonledning nåddeEltebo vågade Ewa Kohlström ta steget och flytta frånStockholm till ett året-runt-boende i Eltebo.

Här har hon hittat sin drömby.

Livet på landet har lockat henne sedan somrarna i Vibyhyttanhos farmor. 1986 blev det först ett sommarställe i Eltebosom senaste året utnyttjats året runt.

- Då först vågade jag lita på att faxoch telefon fungerade klanderfritt, säger hon.

Att bo i Eltebo innebär trots allt inte så mycketlängre resor. Det är bara fem mil längre till Göteborgoch Malmö jämfört med Stockholm och hon tror samtidigtatt det kan bli lite flera resor norrut nu.

En av två

Ewa Kohlström är en av landets två journalistersom specialiserat sig på snittblommor. Hon driver företagetBildarna HB och är både redaktör och ansvarigutgivare för tidningen Blomsterbranschen, den stora tidningenför fackhandeln som utkommer med tio nummer årligen.I år är det 76 årgången.

Hon började skriva redan på 1960-talet och medverkadei Sandvikens Tidning, innan hon läste ekonomi och beteendevetenskap.

Efter en kurs i informationsteknik tog hon sedan steget övertill tidningsvärlden, där hon först arbetade inomdataleverantörsbranschen.

Många resor

Jobbet med tidningen innebär många och långaresor. 6 000 mil med bil årligen och en del flygresor, menhelst använder Ewa Kohlström bilen.

- Det gör att jag enkelt kan besöka butikerna utei landet, både för att få uppslag till tidningenoch lära mig lite nya saker, säger hon.

Tidningen Blomsterbranschen behandlar enkelt uttryckt om sortimentethos en blomsterhandel och Ewa Kohlström försökerspegla trendiga krukväxtersamtidigt som det blir artiklarom binderier, färger, form och inredning.

Ett motiv med tidningen är att ge butikerna tips tillatt bli bättre och för att ligga steget före besökerhon en del av de mässor som anordnas utomlands.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons