Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En massa biljetter blir det!

Annons

Hej alla snöälskande vänner!

Hej du vinterland nu är du här! Ja det märks tydligt kring Gävlebukten. Det verkar som vi är som ett insug för blåst och snöinsamling här vid Nordupplands Jungfrukust.

Annars är det vitt och vackert runt om i vårt län, och järnvägen har som vanligt problem med växlar och förseningar. Jag som alltid åker tåg till Furuvik och har rosat Upptåget för sina flitiga turer och bra priser har nu fått lite huvudbry!? Det är nya tider nu för Upptåget och nya biljetter och ingen pendel från Upplands Väsby längre. Jag har försökt få reda på vad man ska ha för biljetter och var man köper dom, men inte ens i Uppsala kunde dom berätta eller sälja mig något färdbevis.

Om jag nu ska åka från Stockholm till Furuvik och sen tillbaka kommer jag att behöva en massa olika biljetter, och vissa kommer inte att gå att använda då jag inte kommer att kunna stämpla dom på tåget längre, och vissa måste köpas samma dag innan resans avgång!! Fyra olika biljettbevis måste jag ha. Dom gör det inte lätt för oss resenärer.

Annars är det inte mycket att gnälla över så här före jul. Man ska vara snäll och äta sin gröt så kommer säkert tomten med paket till alla snälla barn.

Vi i vår familj köper bara en julklapp till en utvald familjemedlem. Kring Allhelgonahelgen brukar vi samlas och skriva våra namn på en lapp och sedan dra varsitt namn och då vet vi till vem man ska köpa presenten. Tyvärr händer det alltid att någon strular bort lapp och namn så i dessa dagar går vi oftast och är osäkra på om vi köpt till rätt person, om någon får fler paket och nån blir utan! Just detta år ligger min far bra till, både jag och min syster trodde vi skulle köpa till honom!

Vore bättre med julklappsbyte! Fick bästa tipset från Östnäs granne: Alla köper ett paket som man märker med siffror och sen drar man lapp med nummer och så får alla en klapp. Sen får nr 1 börja att öppna, sen nr 2 och så vidare. När alla har öppnat, får den första börja byta sak om han vill, med vem han vill, sen nr 2 och så vidare. Det är spännande och roligt. Och då kan man vara lite djävlig oxå om man sitter sist.

Jag har ju nyss avslutat en polisserie i Kanal 5 och där kunde man tydligt se att mitt humör och stubin var väldigt kort. Men alla som känner mig förstår att det var bara tv som klippt och fixat till det så jag framstod som en sur och elak bitter kossa! Klart ni vet att jag bara är snäll och blygsam och väldigt timid liten person.

Har verkligen börjat tröttnat på alla matlagningsprogram i tv. I varje kanal, varje program, morgon eller kväll så skall det vara mat mat mat och olika tips och kockar som lagar och fixar. Jag byter kanal direkt när jag ser en människa stå med en gryta som puttrar.

Det verkar bara vara det som gäller på tv nu, och sen helt tvärt om, folk som ska gå ner i vikt! ”du är vad äter” ”biggest losers” och ”hur man springer ihjäl en pensionär” .

Ta nu en extra pepparkaka till kaffet så kommer tomten snart. Och se till att Bocken får stå kvar tills sista juleljuset brunnit ut!

Kramar från ditt lilla russin i kakan, den snälla Babsan.

Mer läsning

Annons