Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bildsvep i advent

/
 • Det blev stor succé när Folketshusföreningen arrangerade Lusseljus och Tomteblås på Lyran i Storvik. De medverkande, Bosse Heeds Storband, fastighetsägaren Bro Manskör, Åke Edvardsson, speaker och sång, tomten Johnny Halvarsson och lucian Jenny Eklöf skapade en härlig julstämning.
 • Vilja Björklund bakar lussekatter på Banvaktens förskola i Valbo.
 • Margareta Schönning (till höger) från Odd Fellow Ordens kvinnliga gren, R51 Karolina Själander, överlämnar här skänkta julklappar till Solveig Grunditz, Frälsningsarméns socialtjänst. Klapparna kommer barn i Gävle till godo.
 • I Gårdskärs missionskyrka var Sofie Uppman lucia och på bilden ses några av hennes följeslagare i luciatåget: Från vänster Linnea Dahlberg, Johan Uppman, Mårten Hillbom och Martin Andersson.
 • Bostadsrättsföreningen Vitterheten på N. Slottsgatan 19     i Gävle slängde ut pannorna för 14 år sedan och sedan dess firas bland annat lucia i den samlingssal som blev resultatet. Här Gävles lucia med tärnor som dök upp i söndags.
 • Barnen på Masurgårdens förskola gladde på torsdagskvällen föräldrar och anhöriga med ett väl inövat program av både äldre och nyare julsånger. Tomtefar själv var på plats med sina nissar, även pepparkaksgubbar, en stjärngosse och några luciatärnor var där. Foto: Kenneth Andersson
 • Mariakyrkans årliga julspel för förskolorna i Sätra handlade om turister som åker till Palestina och träffar Josef, Maria, ängeln, herdarna och de tre vise männen. På bilden syns Matilda Oldeberg som ängeln och Kicki Lundberg som turist.

Det händer massor på förskolor, skolor och i föreningslivet så här års. Här har vi samlat bilder som kommit till redaktionen.

Annons

Mer läsning

Annons