Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett par guldstjärnor, minsann!

/

Annons

Matematik var aldrig mitt ämne i skolan. Jag minns att jag bävade inför skolstarten för att behöva räkna.

Nu blev det inte så farligt, jag hade en snäll fröken. Och nyligen hittade jag en gammal räknebok från ettan eller möjligen tvåan. Där hade jag prydligt ställt upp plus- och minustal i grupper om fem. Varje uppställning pryddes av ett prydligt R i rött.

Och minsann, ett par guldstjärnor fanns där också.

Fröken var som sagt snäll, men ibland var hon tydligen inte riktigt alert vid rättningen. Jag såg till min förvåning att jag fått rätt på 9–6=4.

Det var ju det jag visste, räkning var aldrig mitt ämne...

Apropå den där tatueringen som Fredrik Reinfeldt fick förslag om. Ett skepp tillsammans med hustruns namn och några rosor var motivet.

Jag, som precis läst ”Tills jag finner dig” av John Irving, tror att det var lika bra att förslaget inte var en jerikoros.

Vad det är? Tja, jag rekommenderar Irvings roman, det är 800 väldigt, väldigt läsvärda sidor om bland annat tatureringsvärlden. Där finns svaret.

Apropå böcker har jag på bästa sätt försökt hänga med i debatten om ”Gömda”. Jag har läst den, jag har läst ”Asyl” och jag har läst ”Mias hemlighet”. Den sistnämnda påstod förlaget var skriven av Mia/Maria Eriksson själv – men det visade sig att hon hade haft hjälp av en annan journalist. Snacka om att jag kände mig lurad då.

Om nu ”Gömda” inte skulle vara helt och hållet sann gör mig däremot inte ett dugg. Jag känner mig lika lite lurad som jag skulle känna om det plötsligt skulle avslöjas att Åsa Linderborg hade slirat på sanningen i ”Mig äger ingen”.

Jag ingår än en gång i det statistiska underlaget! Häromkvällen blev jag nämligen uppringd av Sifo. Den trevliga tjejen som ringde sa att det skulle ta ungefär fem minuter.

Det var nog de längsta fem minuter som jag har varit med om...

Inte så att det var tråkigt, men det var väldigt många frågor som hon hade att ställa. Jag har ingen aning om vem som beställt just den här undersökningen, men jag misstänker starkt att det är någon organisation eller företag som sysslar med frågor om upphovsrätt. Det var många frågor om mina kopieringsvanor, nedladdningsvanor med mera.

Jag tyckte nästan synd om henne när jag berättade att det som jag oftast kopierar är insändare (de dagar jag rycker in för insändarredaktören) som kommer på papper till redaktionen...

Och hon lät nästan lite besviken när jag först glatt medgav att jag laddar ner regelbundet – fast det då handlar om bilder och texter som Gefle Dagblad abonnerar på.

Senast jag ingick i det statistiska underlaget var det en massa undersökningar i en. Den jag minns bäst var den som handlade om jultraditioner.

Mer läsning

Annons