Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facklig strid om alkotest på övertid

Kan man begära att en anställd ska göra ett alkoholtest utanför arbetstid? Nej, tycker facket.

Annons

I april i år blev en ambulanssjukvårdare i Gävle avstängd i två veckor från sitt jobb sedan han vägrat delta i ett av de slumpmässiga alkoholtester som görs inom ambulansverksamheten i Gävleborg. Mannens fackliga organisation Ambulansförbundet Alarm anser att avstängningen var oegentlig och har krävt arbetsgivaren på ett skadestånd på 50 000 kronor. Om detta berättade GD för en tid sedan.

Orsaken till att mannen vägrade testa sig var, enligt facket, att det skulle ske utanför hans arbetstid. Mannen hade precis gått av sitt skift när han uppmanades att testa sig.

– Han hade jobbat över och hade bråttom hem, säger Andreas Holmlund, ordförande i Ambulansförbundet Alarm.

Om arbetsgivaren vill göra alkoholtester ska det ske på ordinarie arbetstid, anser han. I annat fall måste det finnas en överenskommelse om ersättning.

Landstinget vidhåller att man inte begått något fel.

– Alkoholtesterna görs vid skiftbyten. De som går på och de som går av sina skift testas. Det är vanligt att de som ska gå av inte kommer in i exakt rätt tid. I de fall det drar över några minuter får man reglera det genom att skriva upp övertid, säger Elisabeth Ullström, landstingets förhandlingschef.

Alkoholtesterna, som senare i år införs i hela landstinget, är frivilliga. Men den som vägrar får finna sig i att bli betraktad som riskperson och stängas av från arbetet medan en internutredning görs. Syftet med testerna att spåra missbruk och öka patientsäkerheten.

– Det här är första gången någon vägrat alkoholtest inom ambulansverksamheten, säger Elisabeth Ullström.

Landstinget i Gävleborg blir nu också först i landet med att införa alkotester på arbetstid. Under ett års tid – med start i oktober – ska en fjärdedel slumpvist utvalda anställda testas, rapporterar P4 Gävleborg.

Blåstesterna kommer att genomföras på plats och deltagarna lottas fram.

Enligt landstingets personaldirektör kommer den som har mer än 0,2 promille i blodet att tas ur tjänst med löneavdrag och sedan inleds en rehabiliteringsutredning.

Mer läsning

Annons