Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler fack kräver skadestånd

Flytten av den medicinska rehabiliteringen från Sandviken till Gävle ledde till protester och slutade med en tvisteförhandling mellan facken och arbetsgivaren. Men nu vill fler ha skadestånd.

Annons

För några veckor sedan begärde flera fackliga organisationer en tvisteförhandling med landstingsledningen. Anledningen var det snabba beslutet om att den medicinska rehabiliteringen under sommarmånaderna ska flytta från Sandvikens sjukhus till Gävle sjukhus. Beslutet ledde till protester.

Nu har ytterligare tre fackförbund krävt en tvisteförhandling. Det är Vårdförbundet, Kommunal och Vision som kräver skadestånd av landstinget.

– Vi har sökt tvisteförhandling på exakt samma grunder som de tidigare fackförbunden gjorde, säger Lotta Eriksson, avdelningsordförande, Vision.

Men frågan är varför de förbund som nu kräver förhandling, inte gjorde det samtidigt som de tidigare?

– De var lite snabbare än oss. Men man har fyra månader på sig att kräva förhandling efter att beslutet är taget. Vi var lite mer långsamma bara, säger Eva Elmén på Vårdförbundet.

Något datum är ännu inte satt när förhandlingen ska hållas. Vid den tidigare förhandlingen kom parterna överens om att varje facklig organisation skulle få 45 000 kronor var i skadestånd.

Mer läsning

Annons