Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler söker vårdvikariat

Fler söker sommarvikariat i sjukvården i Gävleborg i år än tidigare. Möjligheterna att klara sommarbemanningen har därmed ökat.

Annons

Landstinget i Gävleborg har i år lagt på ett kol extra för att rekrytera sommarvikarier till sjukvården. Redan före jul drogs en kampanj i gång som bland annat innefattat TV-reklam och besök på Högskolan i Gävle, något GD tidigare berättat om.

Om det är kampanjen som haft effekt eller om det finns andra förklaringar är oklart. Men intresset för att söka vikariat är betydligt större i år än i fjol. Antalet ansökningar har ökat rejält.

Det är normalt sjukskötersketjänsterna som är svårast att besätta. Till dem har i år 67 sökande med rätt kompetens anmält sig i Gästrikland. I fjol var antalet sökande cirka 40.

Den ökade strömmen av ansökningar har underlättat rekryteringen, konstaterar Maria Björnström, HR-konsult på landstinget i Gävleborg.

– Det ser bra ut, det är bara ett fåtal vikariat som ännu inte är tillsatta, säger hon

Sommarplaneringen i sjukvården är ännu inte klar och det är för tidigt att säga något säkert om effekten av rekryteringsinsatserna. En utvärdering ska göras efter sommaren.

Mer läsning

Annons