Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk i veckan

/

Annons

Grå Pantrarnas bordtennisess Åke Holmgren och Bosse Wallgren bör vid det här laget ha installerat sig i tjeckiska Liberec. De är nämligen två av 2 400 anmälda till EM i bordtennis för veteraner.

Vi lär nog återkomma med besked om hur det går. Åke och Bosse räknar i alla fall med att fira midsommar i Tjeckien...

Ove Johansson, Sandviken, har valts in i förbundsstyrelsen för SKPF, alltså Svenska Kommunalpensionärernas Förbund.

Vid brandmanna-DM i Düsseldorf förra helgen blev det guld i mixat lag och brons individuellt för Daniel Hallgren från Skutskär.

Josephine Berg tillhör de 200 unga entreprenörer som får delta i Emax Sverige den 19-23 juni.

”Jag ser mig själv som entreprenör och/eller företagsledare i framtiden och att delta på Emax är en unik möjlighet för mig att träffa lika sinande och utbyta erfarenheter och kunskaper.” skriver hon i ett mejl till GD.

Brynäs längsta tårta bakades till sommarfesten på Staffansgården nyligen, rapporterar Inger Nyberg.

Herrsällskapet Gefle Drängar har varit österut och sjungit. Den 2-5 juni var de på en sångarturné på Gotland. Drängarna hann med konserter i Stenkyrka och Visborgs kyrka samt sångarfest hos Åke Sjöberg, tidigare tenor i Orphei Drängar.

Tisdagklubben är en del av verksamheten i Gefle Röda korskrets och nyligen hade de avslutning på Laxön. Klubben upphör nämligen efter 46 år.

Genom åren har gruppen haft många medlemmar och den sista gruppen bestod av sju personer med varsin ledsgare och två ansvariga ledare. Maj-Britt Ahlström är en av ledarna och hon var med redan när gruppen startade. Hon har tillsammans med Birgitta Sedwall lett gruppen i 45 år.

Nu finns en Gävleavdelning av Internationella Soroptimistklubben. Den bildades i mitten av maj i Frimurarnas lokaler. Soroptimisterna är ett internationellt nätverk som verkar för mänskliga rättigheter och stärkande av kvinnans ställning. Vid bildandet deltog Nilgun Özler, representant från Soroptimist International Extension, Anita Westerström, president i Sverigeunionen och Henne Jansbo, president i Internationella Soroptimisterna samt kvinnor från olika klubbar i Sverige.

Bastugubbarna lämnade Gävle nyligen och drog till Jädraås för att åka museijärnväg och titta på JTJ:s byggnader, lok och vagnar.

Mer läsning

Annons