Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk i veckan

Annons

Lars Beckman sträcker på sig lite extra i dessa dagar. Han är delägare i Gävlebaserade företaget Nordiska Kvalitetspooler, ett företag som fik den prestigefyllda utmärkelsen ”Distributor of the year” av San Juan. Det är den pooltillverkare som Gävleföretaget är generalagent för.

Gävlebördiga Lena Ingvarsson är topptjänsteman i miljödepartementet (expeditionschef och rättschef, bland annat) och sedan några veckor ny ledamot i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

Bosse Nordlander berättar om hur han som 14-åring fick dispens att gå till sjöss för att hjälpa till med familjens försörjning och hur sjömanslivet var vid krigsslutet 1945. Ulf Jönsson fortsätter sin serie om kvinnliga musikikoner – nu är det jazzens drottning Ella Fitzgerald som står på tur. Både Bosse och Ulf hör man i Seniorradion i morgon, Radio Gävle 09.30–11.00, repris tisdag samma tid.

Börje Wallén är en av deltagarna när Folkteatern har teatercafé på bygdegården i Bönan på torsdag klockan 19.

Gävlefödde Lars Blecko, koncernchef för Loomis, kommer att få det hedersamma och unika uppdraget att stänga Nasdaqbörsen i morgon då Loomisaktien börsnoteras. Ceremonin kommer att sändas på storbildsskärm på Times Square i New Yourk och sändes över hela USA och kan även ses på dator i Sverige.

Ingrid Larsby Arvered, chef på Sandvik Materials Technology, och Ida Karlberg Gidlund, rektor på Milboskolan i Gävle, har båda chansen att vinna titelen Fratmtidens kvinnliga ledare. De är dock inte ensamma om nomineringen, det är bland 75 kvinnor som urvalet sker. I maj får vi svaret.

Jannike Wåhlberg är Civilförsvarsförbundets verksamhetsledare i Gävleborg och Dalarna och hon åker till Abu Dhabi i nästa vecka. Förenade Arabemiraten är nämligen intresserat av hur civilförsvaret är organiserat i Sverige. Jannike ska hålla i den första utbildningen där tillsammans med Patrik Vuorio från riksförbundets kansli.

Gävleföretagarna Annika Wiberg, Marknadsskaparna och Eva Dahl, Aromarummet har bestämt sig för att flytta ihop och samtidigt starta ytterligar två verksamheter. De håller till i nyrustade lokaler i ett av magasinen på Alderholmen.

Tack vare intervjun i GD för ett tag sedan blev Clara Salander inbjuden till Panorama Art i Stockholm för att ställa ut. Det var vernissage i går.

Mer läsning

Annons