Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk i veckan

/
  • Sven-Olof Olson.
  • Vi ska be att få presentera vinnarna i skol-DM i fotboll för pojkar åk 4-6, nämligen Vikingaskolans lag som slog Jernvallen med 9-0 i finalen. Från vänster, övre raden: David Lindeman, Måns Grönlund, Felix Björklund, Derick Jonsson, Max Eriksson, Hampus Armgren, Eric Yngvesson och Gustaf Östlin (coach). Nedre raden: Adam Asp, Lucas Bergström, Rasmus Björk-Hjalmarsson, Adam Lindstein och Albin Eriksson samt liggande Isak Holmkvist.
  • Agneta Österman överlämnar förbundets gåva till HRF Sandvikens kassör Carl-Erik Larsson.
  • Det här är Babybell, laget som vann sportfiskeklubben Gårdskärs Pikes årliga gäddtävling.  Stefan Öhlander och Emil Andersson heter medlemmarna. Patric Carlsson, Gävle är den tredje på bilden och han vann pris för längsta gäddan. Elva båtlag med 24 deltagare tävlade.

Annons

I dag landar tidigare flygvapenchefen Sven-Olof Olson i Gävle. Han ska berätta om ”Döderhultarn”, Axel Pettersson, som konstnär, orginal– och som flygentusiast. Döderhultarn flög första gången 1913 med fransmannen Chevillard. Han skänkte flera av sina skulpturer till arméns flygkompani på Malmen utanför Linköping,där han fick göra flera flygturer. Om detta och mycket annat kommer Sven-Olof Olson att berätta, alltså en kombination av flyghistoria och kulturhistoria. Soldathemmet klockan 18. Svensk flyghistorisk förening arrangerar.

Den 30 oktober kan man äta frukost med Lasse Ekstrand. Det är Studieförbundet Vuxenskolan som arrangerar ett frukostseminarium kring kunskapsutveckling och bildningskultur i Gästrikland och Ekstrand är föreläsare.

Hörselskadades riksförbund i Sandviken har fyllt 60 år och firade det med en stor fest nyligen. En riktig hedersgäst var förstås Dagny Lindblom som är den enda medlemmen som var med vid starten och som fortfarande lever.

Men det var ganska nära att föreningen aldrig hade uppnått den aktningsvärda åldern, för år 2009 stod man utan både kassör och ordförande. Det löstes dock med en vice ordförande och ett roterande ordförandeskap, en modell som uppenbarligen fungerar.

Ur mejlskörden i veckan:

”Hello. More än 30 år, samla tidningar på papper och jag har över 6 000 olika titles. Many skulle bli glad om du skickar mig en tidning till min collection. I önskar er hälsa, lycka och professionell success. My postadress är; Yordan Kirilov, Tzar Osvoboditel 14, 2050 Ihtiman, BULGARIEN”

Kom inte och säg annat än att översättningsprogram på internet är användbara. För utan det hade Yordan Kirilov inte kunnat mejla oss och i gengäld få ett exemplar av Gefle Dagblad som nu alltså ingår i hans enorma samling av tidningar.

Mer läsning

Annons