Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk i veckan

/

Annons

Tre onsdagar i rad provade Hagaströms skolas förskoleklass och ettor på ishockey med hjälp av ledare från Hagaströms SK. Eleverna har förstås åkt en hel del skridsko tidigare (vi pratar ju om Hagaström!), men för flera var det nytt med ishockey.

Var fjortonde dag hette ett tv-program av den rolige Ulf Thorén. Ett gäng som säkert minns honom har i alla fall anammat den där regelbundenheten. För varannan vecka träffas pensionärerna i Trödje för lite olika aktiviteter. Som nyligen vid vindskyddet vid Östersjön där de stekte kolbullar.

Urban Sjölander har fortsatt förtroende av sitt parti och sitter kvar som kretsordförande för Centerpartiet i Gävle kommun.

Daniel Jönsson blev även han omvald av sitt parti och fortsätter som ordförande för Kristdemokraterna i Gävle.

Gabriella Östlund Sholars från Gävle var en av Sveriges två representanter på ett vinterläger i Schweiz som handlade om digitala rättigheter. Federation of Young European Greens (FYEG) aranngerade. Gabriella reste som representant för Grön Ungdom.

Barnen på Björken, Ludvigsbergsskolan i Valbo kämpade ordentligt med en stor snögubbe och en fin isbjörn under sportlovet. Snögubben höll sig upprätt till efter lunchen, så ett foto hann tas innan solen gjorde sitt och gubben började luta framåt för att till sist falla pladask till marken med en duns.

Ali Al Musawi fick som ensam Gävlebo gå upp och tävla i Duellen i Miljonjakten i förra veckan. Ali kämpade på väl, men det räckte inte hela vägen för att komma vidare till nästa deltävling. Ali blev dock inte lottlös, utan kunde åka hem med en check på 5 000 kronor.

Mattias Wengelin från Sandviken har nu gått långt på sin utbildningsbana som startade i Stensätra skola. Nyligen doktorerade han i tjänstevetenskap vid Lunds universitet. Hans avhandling handlar om terrorrattackerna i USA den 11 september 2001 och hur de har förändrat hela världens regelverk kring sjöfartsskydd.

För 38 år sedan spelades den sista hockeymatchen på månskensrinken i Gårdskär. Nyligen var det repris då Gårdskärs veteraner hälsade Älvkarlebys dito välkomna.

Många hade kommit denna gråmulna eftermiddag för att se de gamla kämparna spela på en riktigt fin naturis. Att sen gästerna var oförskämda nog att besegra hemmalaget tar nog hemmagrabbarna mer som en sporre och hoppas få snabb revansch kanske redan nästa år.

Mer ishockey: Sebastian Enterfeldt, som tycks vara på väg hem till Brynäs, har gott idrottspåbrå. Hans pappa Peter Eriksson är som de flesta nog känner till gammal Brynäsforward.

Men vad kanske inte alla känner till är att Sebastians farfars bror Kurt Eriksson spelade fotboll för Gefle IF under 1950-talet.

Mer läsning

Annons