Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ful är oftast kul

Ärtan pärtans! Alla som följt presidentvalet i Amerika, har fått se vilken betydelse president fruarna har haft! Det är kvinnan bakom allt!

Annons

När man ser hur de stiliga och perfekt uppklädda presidentfruarna stöttar sin män i dom hårda debatterna, med stora leenden och moderiktiga klänningar så förstår man att utseendet är viktigt även när det gäller politik!

När det gäller djur så behöver man inte vara lika vacker. Om man är kvinna. Då är det hanarna som är mest utmärkande med största manarna och dom vackraste färgerna.

Om man har en hund, så kan en lite rolig blandras som inte direkt är den vackraste, gå bra ändå. ”Men gud! Så söt den är! Vilken sötnos!” Fast öron och ben och annat på vovven inte stämmer för fem öre. Ju lustigare utseende desto gulligare hund!

När det gäller barn så är det lite annorlunda. Alla familjer älskar ju naturligtvis varje lite bebis som kommer till världen. Det är bara vi runt omkring ha åsikter om hur den ser ut. ”Är hon inte söt!?” Kan mamman stolt säga och visar upp något som ska vara ett barn. Och ibland undrar man om stackarn blev utklämd från en kaviartub, så hemsk tilltryckt och rolig den ser ut. Och sen i vissa fall är barnet så fint och sött så det skulle kunna vara med direkt i någon blöjreklam!

Så inte gör det något om man har ett snyggt yttre. Skönhet kommer inifrån, tycker många. Men inte skadar det om det syns på utsidan heller. Och vem har tid att leta kurragömma nuförtiden? Och i vuxen ålder är man rädd för att bli sist vald och till och med bli över till rean!

Nej, nog har jag märkt att vackra människor har det lättare i livet än dom fula stackars sakerna.

Jag jobbade många år på en av våra finare kryssningsbåtar som bingo-värdinna. Jag var vackert sminkad och uppklädd varje tisdagsmorgon på hemresan från Mariehamn. Sedan efter lunch sminkade jag av mej och tog mej ner för lunch i matsalen. Då hände det ett flertal gånger att vissa gäster kommenterade mej: ”Men oj! Du som var så snygg nyss!” Eller, ”Ja ha! Nu fattar jag varför du jobbar som Babsan!”

Så för min del kommer skönheten verkligen inifrån! Inifrån burkar och tuber och krämer och så.

Brukar kolla på alla fina bilder på nyfödda i tidningen här och då kan man nästan se vilka som kommer att glida på en räkmacka genom livet. Jag har själv några gudbarn. Tre killar som jag är så stolt över! Tre fina pojkar. Just den yngsta lilla Olle, han är en liten skönhet som fått allt det bästa från sina föräldrar. Honom kan man stolt visa upp på bild. Det kommer säkert gå bra för honom.

Vare sig man ser ut som jag, utan smink, eller som en vacker presidentfru så får man vara glad man är frisk. Tror att det är det man utstrålar som man märker med tiden. Om vi stressade människor tog lite mera tid och även såg dom som inte direkt vunnit någon misstävling, skulle livet bli otroligt spännande och mycket trevligare. Man är oftast kul, när man är lite ful!

Om ni har ett sällskap som inte är någon tiopoängare, släck ljuset, ta av er glasögonen, blunda och njut! Det är ändå din finaste älskling!

Puss och kram från Babsan – nästan en miss.

Mer läsning

Annons