Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gångväg med tak från ny hållplats

Det ska bli lättare att åka buss till Gävle sjukhus. Trafikmiljön vid sjukhuset ska byggas om och en ny hållplats inrättas.

Annons

Landstingets service- och fastighetsnämnd sade i går ja till ett förslag till ny busshållplats vid Gävle sjukhus.

Dagens utformning av trafikmiljön vid sjukhuset är provisorisk och anses rörig och inte helt säker för gångtrafikanter.

Den nya hållplatsen ska ligga ungefär på den plats där infarterna till huvudentrén och besöksparkeringen i dag finns. Hållplatsen ska separeras från biltrafiken och det blir en särskild gångväg med tak, belysning och ledstång från hållplatsen till entrén, en sträcka på 138 meter.

Hela hållplatsområdet kommer att höjas så att lutningen mot huvudentrén inte blir lika markant som i dag. Önskemål har framförts om att bygga en tunnel eller en bro för gående från besöksparkeringen till entrén. Men en sådan lösning har inte varit tekniskt möjlig.

I projektet ingår även ny in- och utfart till besöksparkeringen och på sikt eventuellt också ny infart till huvudentrén.

Projektet är kostnadsberäknat till totalt tolv miljoner kronor. Om landstingsfullmäktige ger sitt slutgiltiga godkännande kan bygget komma i gång i sommar och den nya hållplatsen vara på plats i höst.

Mer läsning

Annons