Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GD – så mycket mer än bara papper

/

Det känns konstigt att vara nöjd med ett minus. Men det är faktiskt lite så jag känner idag.

Annons

När vissa pratar om papperstidningens död så kan jag konstatera att 24 600 hushåll fortfarande vill ha Gefle Dagblad hem i brevlådan varje morgon.

Det är inte illa, inte alls. Jag citerar en kollega: vi är still going strong.

Visst tampas vi som alla andra mediehus med funderingar om hur vi ska anpassa oss till en förändrad omvärld.

Jag kan bara gå till mig själv.

Varje morgon hämtar jag in tidningarna i väntan på att kaffet ska bli klart. Jag bläddrar igenom Gefle Dagblad, fastnar i vissa artiklar medan jag sparar vissa texter till senare eftersom de kräver mer tid. Samtidigt lyssnar jag på lokalradions nyheter klockan 7.30. Och så ska jag dessutom få i mig frukost.

Det får inte ta mer än 20–25 minuter för då spricker tidsschemat. Och då har jag dessutom två andra tidningar som jag åtminstone vill bläddra igenom innan jag går till jobbet.

Nu har jag inga barn som ska göras i ordning för dagis eller skola. Om det vore så inbillar jag mig att tiden för morgontidningen skulle begränsas till ett par minuter. Åtminstone på morgonen då det är för mycket som konkurrerar om uppmärksamheten.

Däremot finns andra tidsluckor under dagen. Efter morgonmötet på redaktionen så surfar jag in på gd.se för att se vad som hänt under natten och tidig morgon.

När jag har lunch så är det mobilen och vår mobil-app som jag kollar av. Det händer också att jag hör våra radionyheter ur högtalarna i affären.

Är jag på resa... ja då är det fortfarande Gefle Dagblad som jag läser vid frukosten fast genom e-tidningen där jag kan bläddra mig fram till serier och horoskop.

Kort sagt; vi är redan i dag tillgängliga i många fler kanaler och vid i stort sett dygnets alla timmar för att fylla de behov som du och andra läsare har. Förmodligen har vi aldrig nått ut till så många som vi gör i dag.

Vi experimenterar oss fram för att hitta ännu fler sätt att nå ut med vår journalistik. Jag är nämligen övertygad om att det finns ett behov av att ta del av det vi gör; våra lokala nyheter och granskningar.

Det vi måste bli ännu bättre på är att leverera det på det sätt som passar dig som läser eller lyssnar på oss.

Papperstidningen passar bäst för vissa medan andra väljer helt andra sätt för att ta del av vårt innehåll.

För min del är det läsplattan som finns i knäet när jag lutar mig tillbaka i soffan på kvällen. Den kanske bästa tidsluckan då jag har tid att läsa ikapp sånt jag inte hunnit med under dagen.

Hur ser dina medievanor ut?

Gå in på min blogg och tyck till och diskutera

http://blogg.gd.se/mariabrander/

Maria Brander

Chefredaktör

Mer läsning

Annons