Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gjort och ogjort

Ärtan pärtan – Gott nytt år!
Ett nytt år är här och det gamla ligger bakom. Blev det ett minnesvärt år för er?

Annons

Vad har man gjort och vad blev ogjort? Många tänker igenom och begrundar och vissa skiter helt i allt vad alla nyårslöften betyder.

Vi har i dagarna fått se en massa olika listor om vad som toppat nyheterna, och vad som hände och vad som floppade. Jag själv brukar göra egna små listor om vad jag gjort under året och sitta ner och läsa om vad som blivit bra och vad som gick lite under förväntan. Och så här i början av januari hoppas man ju på att detta år skall toppa allt man gjorde 2012.

Lilla Estelle kom ju som en av dom riktigt stora topparna och Håkan Juholt som den mindre. Han stackarn, kom och försvann lika fort som en fis i en korgstol.

Politik är något som ligger långt ner på min lista annars. Något som egentligen inte skulle få något utrymme alls här i min spalt är allt som rör Sverigedemokraterna. Deras tabbar och floppar och järnrörspolitik är verkligen skrämmande och så frustrerande. Att det sen finns folk som börjar sympatisera med ett sådant parti är ännu värre.

Sedan hade vi Björn Ranelid som fick stor uppmärksamhet i melodifestivalen och jag uppmärksammade för första gången hur festligt det var med färgtv! Hade aldrig sett så många nyanser av gult och rött. Björn rappade fram en text om kvinnans kön och mannens säd så Thomas Di Levas låt glömdes bort direkt. Karlstackan Ranelid körde sen av vägen, fick stödkrage men gjorde det största avtrycket och succén i mellocirkusen.

Guld blev det för rödgula Brynäs som tog hem SM! Vilken lycka det var! Fest i dagarna tre! Silverberg – I Love You! Toppar helt min lista. Men hur går det i år nu då kan man undra?

Fest är det ofta och mycket bland Hollywoodfruarna. Först var det en helknäpp Anka, sen kom franstokiga Maria och sist nu Gunilla Persson. Den kvinnan verkar då inte ha alla hästar i hagen. Fast lite roligt är det att se folk som är helt utan verklighetsförankring och verkar leva helt ute i det blå!

Tv kan ju verkligen få en människa att gnistra och glimma på nytt.

Tänker på sådana tv-program som ”Så mycket bättre”. Där är Magnus Uggla med och dom dammar av hans gamla hits. Det blir bra pr inför hans nya show på Börsen. Och sen fantastiska Darin. Den söta pojken borde snart spela in en skiva på svenska! Lyssna nu Darin på mamma Babsan: Du är fantastisk när du tolkar svenska låtar!

Vädret är väl ofta det vi lättast och ofta pratar om. Regn var det väldigt mycket sommaren 2012 och vi skulle gå under helt i december. Tur nog hände inte det som Mayafolket spådde, utan nyåret kom och vi sitter fortfarande här. Fast visst var det mycket elände och naturkatastrofer som drabbade oss förra året. Hoppas bara för Furuviksparken att inte denna sommar regnar bort.

Får avsluta med den nyhet som jag hoppas blir den fina och ljusa händelsen i år. Prinsessans Madeleines bröllop. Och som prinsessan sa i sitt nervösa kärleks rus: Ti hi!

Så slutar jag med Babsans: Tideli do!

BABSAN

Mer läsning

Annons