Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Ockelbo till glittergym

Annons

Hej och hopp!

Sommarn som aldrig kom, men som aldrig säger nej. Ja, vem bryr sig? Tror jag hade fem dagar i Furuvik då svetten rann. Annars tycker jag att man inte kommer minnas 2012 som galasommar i Sverige. Nej, nu är det bara vänta in frosten och hoppas på snö, den vi inte fick förra året.

Jag har i dagarna nu premiär på Börsen i Stockholm med After Dark-showen. Naturligtvis är Viktoria och Daniel med i vår show. En rolig parodi på nattvak av Estelle i kungasalarna.

Vi har märkt att Ockelbo inte är satt på kartan ännu, som Gävle och Bocken. Men trots prins Daniels popularitet verkar just stockholmarna inte bry sig mycket om hans hembygd. Förstått att Ockelbo tyvärr får färre och färre innevånare som många andra småbygder.

Kanske kunde vi bjuda upp dom turister som älskar kungahusen. Tyskar och amerikanare kunde ju åka bussar till något festligt, litet prinsland. Tänk er att bygga ett nöjesfält typ ”Prince Daniels dreamland”! Underbart. Massa roliga attraktioner för familjer och kungliga karuseller och snurror. Ett festligt glittrigt gym med fotoutställning med bilder på en lättklädd prins i svettiga träningskläder. Då får vi gaykillar komma upp oxå. Dom ”rosa” pengarna är inte dåliga att få in till kommunen. Göra lite glamour av Ockelbo.

Kanske kan nu TV4 och nya ”Bonde söker fru” hjälpa till. Ena bonden kommer ju från Ockelbo. Sven-Arne som kan både dansa bugg och foxtrot, har barn och fin gård med massa kor. Låter som ett kap!? Tyvärr inget för Babsan dock. Men han har säkert fått mängder av brev från andra kärlekstörstandes kvigor som söker kärleken genom tv-mediet.

Förstår inte att dom kan. Vore hemskt att sitta framför kameran och visa sina rätta känslor. Själv sitter jag jämt och bara väntar på att dom ska pussas och hångla lite. Men det blir sällan sånt i detta ”trevliga” daiting-program.

Vi får väl se om vi kommer att minnas Ockelbo bättre efter detta.

När jag åkte tåget sist tänkte jag igen på när ska detta diskuterade dubbelspår bli av? Dom röjde och fällde en hel skog och lång bred gata från Skutskär till Furuvik parkering. Men när skall de börja jobba med rälsen och gräva? Tog pengarna slut? Hur dåligt får man räkna som infrastruktur- och kommunikationsansvarig på Region Gävleborg?

Tycker det är fruktansvärt fult och trist när man promenerar i skogen och kommer till detta kalhygge som sträcker sig som en landningsbana förbi Harnäsbadet. Hade svårt hitta svampen under allt sly och kvistar som ligger kvar. Vill se nu att jobbet kommer igång och få se fina viadukter och snabba tåg rusa förbi och över Trösken. Då kan vi få upp ännu mera folk till Ockelbo!

PS. Håll tummen nu för mej den 19 september, då har jag premiär med After Dark.

Babsan

Mer läsning

Annons