Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott nytt till er alla

Annons

Gott Nytt Liv! För nu är det dags igen. Den 1 januari och måndagar, det är då vi tar tag i oss själva. Jag gissar att du lovat dig själv att börja banta och kanske har du redan hunnit sluta med det också. Har du lovat att du ska sluta röka, då hoppas jag att det lyckas för då lever du längre och det är fint.

Jag tycker att vi generellt borde både röka och banta mindre. Lova dig bättre kondis, och då menar jag inte konditorier, i stället för att lova dig att bli snygg ute i Bremmen i en bikini med stringtrosa. (Det finns inte en människa som ser riktigt klok ut i string för övrigt!)

Jag var inne på Flanör i Gävle häromdagen och i skobutiken på andra våningen satt tre tjejer som kanske är runt 17 eller så, de tittade inte på skor, de satt och pratade om de hade gått upp i vikt över julen eller inte.

På min tid sa jag och mina kompisar till varandra att, nej du har inte gått upp i vikt, du är jättefin. De här sa, ja man ser kanske att du gått upp lite grann. Vad i hela fridens namn! De höll på att få en 36-årig tant mitt i gruppen men jag lade band på mig.

Uttrycket ”med sådana vänner behöver man inga fiender” passade perfekt på dessa tre. För övrigt var alla tre jättefina! På utsidan, det var ju allt jag kunde se men jag oroar mig lite för hur de mår på insidan.

Jag är lite för tjock. Men bara lite. Jag tänker skaffa mig bättre flås för jag vet att hjärtat gillar det. Men jag har inte lovat mig själv eller någon annan något. Mina kompisar verkar tycka att jag är fin ändå.

I alla fall på insidan.

Att ta hand om sin hälsa har ju gått och blivit modernt, inte bara fysisk hälsa utan också psykisk. Varje vettig människa går i terapi.

Jag är övertygad om att det är en toppengrej. För andra. Inte för mig. Nej, jag har nu omsorgsfullt vikt ihop allt mitt bagage från barndomen, universitetstiden, mörka hål i hjärtat efter att det krossats en gång eller två, något svek här och där och nu tänker jag inte låta någon terapeupt i manchesterkostym, jag föreställer mig alltid terapeupter, både kvinnliga och manliga, i just manchester, att börja stöka till i den min, ännu så länge, hyfsat fungerande känslo- och hjärnordning.

Flera bland mig närstående personer har haft mycket hjälp av att gå i terapi, hjälp att sortera tankar och händelser. En kompis har till och med gått i sexterapi för att få ordning på sexlivet. Men hon gick bara två gånger, hon tyckte att hennes redan halvtaskiga sexliv blev ännu sämre av att sitta nästan naken med främmande människor. Hemma fick hon ju i alla fall välja vem hon var naken med. Alltid något.

Jag tycker att min kompis antingen var mycket stark eller så var hon helt från vettet som gick hela två gånger!

Nytt är coacher, livscoach är ett jobb. Hävdar i alla fall coacherna. Jag har stött på flera som ska skaffa sig en coach i år, jag tror att det är en människa som tror sig veta bättre än du själv vad du borde göra med ditt liv.

De är ofta otroligt positiva och energiska människor. En coach kan hjälpa dig med allt från att få bättre självkänsla, berätta vad ditt nästa karriärsteg rimligen borde vara och om du ska skilja dig eller inte.

Många av oss har ju vänner vi pratar med… De är gratis också.

Gott Nytt År men framför allt, Gott Hela Tiden!

TITTI SCHULTZ

Radiopratar i Rix MorronZoo

Mer läsning

Annons