Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grabbar, gå ut och visa var båten ska stå!

/
  • Det är Rolf Zetterlund, P O Siesing, Jörgen Jörgensen i SIF som syns på den gamla kvalbilden från 1970.

Rostfria Ove är otroligt nöjd med sin nya rostfria gasspis. Ugnen har belysning! Lyckan är fullkomlig.

Annons

Jo… vi är pryltokiga vi båtägare. Traktor-Robban har en kamera riktad akterut, som en backspegel, så han slipper vända sig om för att se om något kommer upp bakom båten. Eller som gasten Lena sa, han vill väl se om jag ramlar överbord. På traktor-Robbans traktor är det ingen idé med kamera på för den röker nå´t infernaliskt. Sätt en radar på traktorn, Robert!

Man hade sjösättningsfest i ett av båtskjulen, ingen dansade omkull, allt enligt Skjulbandets spelevink Lollo. Men bandet kunde inte köra alla förstärkare och grejer från övningsskjulet till festskjulet. Man tog sig en stärkare före spelningen. Bandet drog alla grejer på en kärra.

Taxi-Bengt tappade dyra grejer i vattnet vid påmastningen. Dykaren som gick ner hittade massor av grejer som folk droppat i plurret kring mastkran. Undrar hur många riggbultar, skruvmejslar, vantskydd, tänger, glasögon, telefoner, vindex, antenner som ligger på botten där. Själv tappade jag bara en sprillans ny morakniv. Två timmar gammal blev den i slidan i bröstfickan. Bröstfickor ska förbjudas när man närmar sig vatten. Hårt liv sjömanslivet.

Ångbåten Blidösund fyller 100 år och firas med en utställning utomhus vid ordinarie kajplats nedanför slottet. Kolla på den.

SAIK får spela bandy delvis utomhus nästa säsong läste jag i bladet. En gång sa Christer Abrahamsson när han tränade Leksand: Vilket bra väder, idag skulle man ha en utomhushall!?

Baltic Yachts i Jakobstad, Österbotten, Finland har byggt en världens största båt i kolfiber, 197 fot lång. De anställda äger företaget. Arbetsnamnet på båten är Panamax, eftersom större båtar kan inte gå igenom Panamakanalen. Ägaren är hemlig. Det är vanligt att kunderna vill ha det så säger VD:n. Hela projektet har tagit sju år, bygget fyra år. Priset cirka 300 miljoner. Jag har transportseglat en Baltic-båt en gång från Göteborg till Southampton. Båten skulle till sin hemmahamn i Genua, Italien. Fin båt, seglade mycket bra. Ägaren en trevlig, rik, italienare från Milano med eget pastabageri, Porsche, stående biljetter på La Scala, hus i Verbier. Båten hade rosa skinnklädsel och kassaskåp, kommer jag ihåg. Något annat jag kommer ihåg är koden till kassaskåpet. Man skulle kanske ta en tripp till Genua och titta på båtar.

Hallberg Rassy varvet i Henån har tuffare tider, de har sagt upp 25 arbetare för att försäljningen av den svenska kvalitetsbåten minskat, stärkt kronkurs och försvagad euro är orsaken.

GIF har äntligen fått upp sitt blåmärke på stadens lyktstolpar. Jag har mitt kvar på smalbenet efter att Super-Dragan Kapcevic sparkat om kull reklamskylten över mina ben. Hoppas att Mjällby fick ett blåmärke av Super-Dragan och synd att Hasse Berggren inte fick sätta en balja när det var så nära.Nu kan han lägga dobbskorna på hyllan. Gefle IF får ta nya tag utan Hasse och jag säger till GIF som gamle SIF-liraren och AIK-tränaren Rolf Zetterlund sa: Grabbar nu går vi ut och visar var båten ska stå!

Yasmine, husfru på slottet, som korsat Atlanten fyra gånger sjöng för Prins Daniel och Victoria på slottet. Hon sjöng också på min 60-årsfest också, så det så.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons