Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränsträff med korum

/
  • Trumpetaren Göte Andersson spelade både revelj och tapto när det hölls gränsträff i Marma. På bilden är han omgiven av, Lars Lundén, Robin Lindström, Mathias Norrå och Patrik Norrå som är medlemmar i Gävle militärhistoriska förening.
  • Kaffesamvaro: Ruth Fougman, Elsy Rask och Anna Jansson smakade av den medhavda kaffekorgen inne i officersmässen.

Det blev en andlig fest med mycket sång, musik och berättande när det ordnades en gränsträff med korum i officersmässen på Marma läger nyligen.

Annons

Initiativtagaren, kyrkoherde Lars Gustavsson, hade samlat ett 50-tal medlemmar från Västlands och Älvkarleby-Skutskärs församlingar till den här träffen och de fick lyssna till Jarl Holmström som berättade om Marma läger med tillhörande skjutfält.

Vidare medverkade sånggruppen Tonåringarna från Karlholm och Marma fältartister som bestod av Anna-Stina Grönberg, Siv Fredlund, Malin Karlbrink, Lena Nannebro, Mona Hansson, Majken Olsson och Mona Gelotte. 

En andaktsstund hölls av kyrkoherde Daniel Lindén och revelj och tapto framfördes på trumpet av Göte Andersson. För den militäriska inramningen svarade medlemmar från Gävle militärhistoriska förening som paraderade med sin fana iklädda uniformer modell 1939. 

Text och bild: Nils-Olov Engberg

Mer läsning

Annons