Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grundlig undersökning av grund

/

Får passa på att tacka för alla fina hälsningar till spindeln och för berömmande ord om Sjörapporten när GD hade öppet hus och tack för den fina tavlan av modellbåtrenoverare Bernt Karlsson och pinnbulten av Böcklingbroder Hjort. Sagt och gjort.

Annons

Helena bjöd på sina fina hembakade kakor som gjorde succé. Men Halvan, kakorna i all ära men du kunde väl låtit oss provsmaka på den berömda transparenta Lorangan tyckte flera. Ingen bra idé alls, det är för många halvtrappor ner från redaktionen.

Apropå spindeln. Tor och jag träffade på den efter vintern. Tor fotade till den med sina grova jobbarskor med stålsula och stålhätta. Spindeln spelade död under några sekunder så Tor han fota till den med sin telefonkamera också. Sen stack den iväg på pigga ben. Den var grov, spindeln måste ha gått på gym i vinter. Det blir en spännande sommar.

Anders T Dahlberg och Bosse Strömbrink har gjort en grundlig undersökning av våra grund så att man har kunnat visa oss på nya naturhamnar. Strålande jobb. Enda belöningen dom får är att dom kan få ett grund uppkallat efter sig när dom i sökandet smällt på något ny grynna. Så ser ni namn som Anders T hällan, eller Bosses stenar, i dom nya sjökorten som kommer nästa år så vet ni vad det handlar om.

Hårt liv sjömanslivet.

Fick en chock när jag såg en annons i bladet om att det var dags att beställa biljetter till Christer Sjögrens julkonsert, just när man lagt om till sommarhjul.

Gävles kyrkliga scoutkårs fina båt Nordan fyller 50 år. Stort grattis. Björkebåten är visserligen äldre men Nordan är nu den finaste båten i stan när Gerda är borta. Hoppas ni blir uppvaktade av ”Välkommen ombord”-kommunen.

Apropå gamla båtar, clippern Cutty Sark har renoverats i fem år och är nu åter igen tillgänglig att besöka. Så är du i London, ta en tur till Greenwich där hon ligger. Cutty Sarks som brann 2007 är nu vackrare än någonsin. Cutty Sark byggdes 1869 (originalbriggen sjösattes 1868). Clippern har varit museifartyg sedan 1957. Ungefär vid den tiden sprängde man original-Gerda i bitar utanför Gävle Galvan. Tänk så olika man kan ta tillvara båtar.

Det sista Geflebyggda fartyget i original från 1800-talet!

Visst är hon vacker! Skriver Böcklingbroder Wiberg i ett mail. Bara att instämma. Kolla Mats bild.

Hoppas att vi kan få Almagrundet till Gävle. Välkommen ombord.

Nu väntar ett par hundra sjömil härlig segling i Adriatiska havet utanför Kroatien. Vännerna i Kryssarklubben seglar samtidigt som vanligt till Åland under Kristi himmelsfärdshelgen. Så nu hoppas vi på lite värme både här och där.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons