Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härligt mäktiga våfflor

Annons
GD TESTAR

Våfflor är hjärtformade och fina attse på. Att äta våfflor ger starka känslor.Som ett hoppfullt vårtecken eller som en nostalgitripp tillsemestern i fjällen. Det ska vara sött och mäktigtatt äta våfflor, helst med sylt och grädde, menglass går också bra.

De flesta i bt-redaktionen har inga som helst problem medatt äta fem våfflor på raken. Ingen hemlagadsmet fick vara med här. I ett test i Vår bostad fickhemlagad våffelsmet sämst betyg av alla de 50 personersom testade där.

Men trots att vi vant oss att använda nymodig mix, kännsvåfflor gammaldags och avnjutes gärna tillsammans medfamiljen.

Det är absolut ingen partymat.

Ekströms Frasvåfflor mix
10:50 kronor för 210 gram.
4 poäng) Seg reklamfilm men krispig och bra koncistens,aningen hård. Med en tom smak av ägg, som osaltad omeletteller smörgåsrån. Det fattas salt. Men med fyllningen helt okej våffla.

Finax Shake'n Bake Våfflor mix
16:90 kronor för 310 gram.
2 poäng) Kul snabbvariant att skaka ihop smeten i förpackningenmed bara vatten. Blir frasig och fin på ytan, men slemmiginuti, koncistensen i mitten känns som fiskbullar, dåligsmak, salt fattas. Nödvåffla.

Goda Frasvåfflor
19:50 kronor för 260 gram, färdiggräddasi brödrosten
1 poäng) Humorvåffla med klassiskt ungkarlsrecept.Fel fyrkantig form men den har perfekt frasighet. Smakar sämre,rå och ogräddad med mjölsmak, som pannkakssmeteller åt sconeshållet. Humorvåffla.

Alnaby Våfflor mix
9:90 kronor för 315 gram
6 poäng) Ekonomivariant med överraskande kvalitet.Jättegod tyckte alla, lagom smörig, lagom frasig ochlagom salt. Perfekt våffelkonsistens och smak. Skitgodasom farmors.

Kungsörnens Kejsarvåfflor mix
17 kronor för 400 gram
5 poäng) Märkvärdig kejsartitel gav delademeningar. Frasig och god smak och lagom salt, men samtidigt torr,lite för tät och kompakt. Smakar en aning brändfast den är ljus och fin. Men mest god trots allt.

Mer läsning

Annons