Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon trivs, eller hyr?

Annons
på 57 kvadratmeter på Hamiltongatan.

Ett stenkast från Gavlegårdarnas vd,Jan Hugg, bor hyresgästen Kerstin Weston. Hon har bott hosGavlegårdarna i 20 år. Kerstin Weston har en tvåapå 57 kvadratmeter på Hamiltongatan. Vore det inteför länsstyrelsens hus skulle hon kunna se hem tillJan Hugg.

Kerstin har bott i lägenheten sedan 1989. Lägenhetenär lite lyhörd men grannarna är mest äldre,lugna människor. Tidigare bodde Kerstin i en trea påsamma gata.

- Fram till 1981 bodde jag i radhus hos Hyresbostäder.Radhuset var eftertraktat och trean stod tom så det varenkelt att byta. När jag bytte till tvåan hade jagkontakt med bostadsförmedlingen.

Helst skulle Kerstin vilja ha en tvåa med sovrum motgården och inte mot Hamiltongatan som hon har i dag.

Men det har visat sig inte vara helt lätt.

- Kösystemet hos Gavlegårdarna är inte bra.Jag kan inte anmäla mig till en bostadsbutik om jag ärintresserad av en speciell lägenhet. Förr kunde manringa men nu går det bara att visa sitt intresse via datorn.Så fast jag visste att det var en lägenhet ledig isomras kunde jag inte sätta upp mig på kö eftersomjag inte hade tillgång till datorn.

Annars är Kerstin nöjd med Gavlegårdarna somhyresvärd. Lägenheten har rustats vid flera tillfällenoch stammar, fasad och badrum är åtgärdade liksomgolven i sovrum och hall.

En gång per år får Kerstin hem ett papperdär det står vad som ska åtgärdas i lägenheten.

- Men jag har inte behövt kontakta Gavlegårdarnaefter sammanslagningen och inte ringt förvaltaren sedan Söderkontoretdrogs in. Men jag märker på jobbet att det ärfärre som ringer nu än för några månadersedan, säger Kerstin som jobbar hos Hyresgästföreningensedan 29 år tillbaka.

Hon har inget att klaga på när det gällerstädningen och tvättstuga har de fått i sammauppgång, i ett gammalt cykelförråd. Tidigarefick hon gå till Timmermansgatan med tvätten.

- Men vi får inte tvätta på söndagarnaoch det är svårt att få tider på kvällarna.

Jan Hugg betalar 12 000 kronor för 256 kvadratmeter,alltså knappt 47 kronor per kvadratmeter.

Efter senaste hyreshöjningen betalar Kerstin drygt 57kronor per kvadratmeter det vill säga 3 270 kronor förtvåan på 57 kvadrat.

- Hyran höjdes med 183 kronor i månaden exklusiveel. Det var i mesta laget men jag har å andra sidan ingareskostnader. Hyran räknas efter ett poängsystem menjag förstår inte det systemet.

Kerstin Weston är en nöjd hyresgäst och hontrivs men visst skulle hon vilja byta bostad med Jan Hugg elleråtminstone ha samma hyra per kvadratmeter som honom.

Mer läsning

Annons