Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppade sönder 59-tumsteve

Efter ett otrohetsbråk dök Gävlekvinnan upp hos sin pojkvän, skallade honom i ansiktet och hade sönder hans teveapparater.

Annons

Gävle tingsrätt dömde på torsdagen kvinnan, i 20-årsåldern, för misshandel och skadegörelse till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Det var en kväll i somras som pojkvännen var hemma medan hans någon yngre flickvän, som han varit tillsammans med i fyra år, var ute och festade.

Plötsligt fick han ett sms där det stod att hans flickvän hade hånglat med en annan kille.
Han hoppade då in i bilen och körde iväg för att konfrontera sin flickvän, som han hittade tillsammans med ett sällskap utanför en livsmedelsbutik.

Hon förnekade då att hon hånglat – men kysstes med en annan kille inför ögonen på pojkvännen.

Pojkvännen begav sig hemåt igen.

Men under natten dök hans flickvän upp i bostaden och sparkade i raseri på hans säng, enligt pojkvännen vars version ligger till grund för rättens beslut.

Hon ska sedan ha vällt omkull en teve som stod i sovrummet.

”Oj, en 59-tumsteve”, ska hon ha sagt innan hon även välte omkull den nya platteven och hoppade på den några gånger.

Hon kastade sedan två bärbara datorer mot en soffa.

Pojkvännen krävde då att få tillbaka nyckeln som hon fått till hans bostad. Hon svarade med att knuffa ner honom på sängen, sätta sig grensle över honom och utdela fem-sex danska skallar mot hans huvud.

Pojkvännen har vittnat om hur han till slut lyckade rycka av henne nyckeln, dra tag i hennes jackkrage och få ut henne ur bostaden.

Han begav sig sedan mot bilen när han upptäckte att hon kom springande efter honom.

Han har vittnat om hur han precis hann sätta sig i säkerhet och låsa bildörrarna innan hon hann ifatt och började sparka på bilen och dra loss ett torkarblad.

Pojkvännen ringde en kompis som han mötte upp och anförtrodde sig åt. De begav sig sedan tillbaka till bostaden där kompisen vittnat om att det såg ut som ett ”bombnedslag”.

Pojkvännen ringde även sin pappa och berättade vad som hänt.

Kvinnan har hävdat att hon förstörde teveapparaterna för att hon var rädd för den dåvarande pojkvännen, och hennes försvarare har föreslagit att han iscensatt skadegörelsen i sitt eget hem för att sätta ditt kvinnan.

Men rätten väljer att tro på pojkvännen, dennes pappa och kompisen som alla lämnat samstämmiga uppgifter.

Mer läsning

Annons