Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstens modetyper

/
  • Pirater sätter trenden. Snyggingarna Johnny Depp och Orlando Bloom i

Flera stilar möts i höstens mode, bland annat det välstädade 60-talsmodet, det stökiga och nästan lite utmanande 80-talsmodet och den punkiga och rockiga stilen. Det är bara att ta för sig av vad affärerna har att erbjuda.

Annons
Höstens mode domineras av varma toner från orange till rödbrunt. Men det är även skrikigt som turkost, gult och snorgult som gäller. Höstens kollektion innehåller allt för såväl en dag i skolan som en sväng på stan.

I höst är skor och stövlar viktigare än någonsin. Med ett par gamla hederliga benvärmare är din outfit perfekt. Piratmodet är också på väg och börjar ta över efter militärstilen. Det beror säkert på den biosuccén "Pirates of the Caribbean" med snygge sjörövaren Jack Sparrow, alias Johnny Depp.
Guvernörens dotter Elisabeth blir kidnappad av pirater under ledning av den ökände kaptenen Barbossa. Hennes barndomsvän, smeden Will Turner, vill rädda henne tillbaka och får hjälp av Jack Sparrow. Tillsammans jagar de kapten Barbossa och skeppet The Black Pearl och dess fruktade pirater som varken är människor eller döda.
Jag måste erkänna att jag tycker att filmen är lite otäck med piraterna som blir till skelett. Och någon liten mardröm fick jag allt, men när jag tänker efter så måste väl jag klara av en film som är tillåten från elva år.

På 70-talet var byxorna tajta med vida byxben. Färgerna och mönstren var påträngande, inte bara på kläderna utan även på tapeter. Min mammas kompis Marianne längtade efter ett par v-jeans. De var bara ett måste och jeans från Gul&Blå var det hippaste man kunde ha.
På 80- talet var det modernt med Nivea på läpparna och sminket var färgglatt, ju mer desto bättre. Man reste till Ibiza och Capri och läppjade på drinken Lumumba.
Tigrar och andra djur som pryder tröjor är superinne just nu. Nätstrumpor och tajts till minikjolen är också hett eller varför inte en kjol utanpå jeansen. Det ska vara lager på lager.
Ett par häftiga moon boots är pricken över i.

Modereportage:

Text: Maria Hammarberg
frilansreporter
gefle.dagblad@gd.se

Foto: Frank Julin
frilansfotograf
gefle.dagblad@gd.se

Mer läsning

Annons