Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huset rustas för miljonvinsten

/
  • Husrusten är i full gång, med byggare som lägger nya tegelpannor på taket.
  • Lisa Ihrén avskyr taken i vardagsrummet så det blir nästa projekt att ta itu med.
  • En del möbler är nya, som soffan Lisa sitter i. Men ny bil hade familjen köpt precis före vinsten.

När GD möter Lisa Ihrén är det exakt ett år sedan hon fick besök av Magdalena Graaf i sitt hem efter omfattande hemlighetsmakeri av nära och kära. Hon hade vunnit 1,1 miljoner svenska kronor i Postkodmiljonären.

Annons

Den utlovade renoveringen av huset har pågått i en dryg vecka. Från taket hörs dunkanden när byggarna lägger tegelpannor. Villan byggdes på sent 1940-tal och har inte fått taket fixat sedan dess, så det var så dags. Lisa och hennes man Anders har gemensam ekonomi, delar på vinsten och därmed också kostnaderna för rusten.

– Det slog mig här i morse att jösses, det är ett år sen vinsten. Det är så osannolikt att vi vann. Folk i min närhet har inte förändrats någonting och tyckt att vinsten varit mig väl förunnad. Ingen säger ”du kan väl betala, du som vann så mycket pengar”.

Förutom en resa till Aruba i Västindien förra året med sin och systerns familj har hon tagit upp golfandet på nytt genom att skaffa ny utrustning. Familjen har skaffat altan och pool och byter husets panel som även ska målas om. Vinstpengarna har främst investerats i fonder. Rådet från banken blev att rusten skulle finansieras med lån, då räntorna var låga.

– Vi kan inte kalla oss miljonärer i dag. Pengarna rinner snabbt iväg med en omfattande renovering. Prata med banken och lyssna på rådgivningen. De vet hur man ska investera, det hade vi inte klarat själva. Även om min make gick ekonomisk linje.

Under året har Lisa genomgått magoperationer och inte kunnat jobba. Men nu är hon tillbaka som fritidspedagog på Kastets Montessoriskola där hon arbetar halvtid under två veckor för att sedan jobba fulltid. Hon är fortfarande med i Postkodmiljonären.

– Har det hänt en gång kan det hända igen. I Bollnäs har samma adress vunnit flera gånger. Hade jag vunnit en fantasisumma, hade jag inte slutat jobba, men kanske gått ner i tid, åkt på långsemester eller startat ett företag som inte behöver gå med vinst. Jag tycker om att göra tårtor med avancerad garnityr till exempel.

Mer läsning

Annons