Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudsäkringen löste ut

/

Annons

Årets julklapp blev hörlurar men mig lurar de inte, i år blir det ett sparpaket.

Den 19 november var det den internationella toalettdagen, en skitdag.

En grabb såg Zlatans tatuerade kropp när han drog av sig tröjan efter sitt otroliga mål mot England. Han sa till sin mor:

”Mamma nästa gång du byter kille kan du väl ta en grabb som man ritat på.”

En av tre cyklister använder inte lyset på hojen, sägs i en rapport. Jag som kör bil är säker på att det finns ett stort mörkertal där.

Rondellen i Sandviken är klar. ”Murren-Snurren”. Snyggast i Gästrikland, så snygg att man gärna tar ett par varv extra. Åsa Herrgård kan känna sig stolt med det hon skapat i hemstaden. Nu får vi hoppas att Gävle följer efter med att låta Gunnar Cyrén utsmycka nästa. Åsa får Sandvikens kulturpris i år. Grattis.

Apropå rondeller så var det inte så länge sedan man i Sandviken inte hade någon rondell. Vi som tog körkort i Sandviken fick åka till Hofors och övningsköra i rondellen där. Hoforsborna fick å andra sidan åka till Sandviken för att öva vid trafikljus. Det var tider det. Man körde i alla fall på höger sida av vägen..

Kompisarna jag simmar med på tisdagar och fredagar ska träffas för att göra julpynt. Gå och bada, säger jag.

Jag hade fel i senaste Sjörapporten, jag skrev att man inte spelade innebandy på 1970-talet, åtminstone inte i Sandviken. Men krönikör Jögga Larsson, numera pensionerad GD-reporter i Sandviken, säger att till och med SAIK Bandy spelade innebandy som träning. Han påstår sig ha bildbevis också så det är bara att vika ner sig.

Kapten betyder egentligen huvudman. Kommer från latinets caput som betyder huvud. Så när något är kaputt så måste det betyda att huvudsäkringen löst ut.

Duellen mellan Busige Björn och Sjöbusen om vem som tålde mest transparent Loranga slutade i katastrof. Busige Björn vann. Jag slocknade. Kaputt. Huvudsäkringen ni vet, löste ut. Två hårda nederlag samma vecka. Hårt liv sjömanslivet.

Det var invigningsfest av ett nybyggt loft med bar i grannskjulet. Rostfria Ove och jag passade givetvis på att njuta av skjulmust och goda snittar. En skjulstjärna fick Ferrari-Petter i inflyttningspresent.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons