Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Söderhamn har blommorna namnskyltar

/
  • Vacker miljö. Barnen från Norrbotten gillar blomsterprakten i Källparken. Det är Fredrik och Samuel som håller reda på lillasyster Mariella bland alla pelagoner.

SÖDERHAMN
Söderhamn - en krisort med ett halvbra bandylag. Men skenet bedrar och det var bara synd att tiden mellan bussens ankomst och tågets avfärd var för kort.

Annons
- Titta, vad fint, skrek fotografen och rusade över en gata som nu är förvandlad till en cykelväg.
Denna soliga och alltför heta tisdag kom vi fram till Källparken. En blomsteroas som det var länge sedan jag såg maken till. Trots dystra ekonomiska tider satsar ändå Söderhamn på denna blomsterprakt. Eftersom kommunpolitiker är resbenägna borde de ta en tur till Källparken.
- Här är det fantastiskt fint, menar också familjen Karttunen som kommer från Gunnarsbyn i Norrbotten.
Själv blev jag mycket imponerad av en djupröd tuppkam. Den stod ståtligt intill Blue Horizon. Det bästa med allt var att det fanns små skyltar som talade om vad blommorna heter.

Vad finns då mer i centrala Söderhamn. Gågatan såg precis så trång och gemytlig som en gågata ska vara. Ändå fanns det lummiga grönområden i dess närhet.
- Här trivs vi bra, förklarar Rolf Hallberg och Torill Albrechtsson, båda från Norge, och nu på genomresa för att semestra på Gotland.
- Jag kommer från Gotland och eftersom vi inte har speciellt bråttom passade vi på att köpa varsin vilstol för att koppla av lite.
Nu är väl inte Söderhamnsån speciellt inbjudande. Smutsgrå och ogästvänlig, men det är ju inte så långt till havet. Tyvärr hann vi inte med havet och det får bli en annan dag.
Problemet med Resecentrum i Söderhamn är att det ligger en bit utanför centrumkärnan och det är bara uppförsbackar.
Glädjande nog kom tåget in en minut före tidtabellen och avgick exakt när det skulle.

Mer läsning

Annons