Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Tempelkällan finns kläder och gemenskap

Annons
GAMMELBONING / Hem till byn

Det som i dag heter Tempelkällans mission startadesför 23 år sedan i Gammelboning av Maj Larsson och hennessystrar.

Då öppnades på nytt Gammelbonings bönhus- byggt 1900 - som stått igenbommat under många år.

- Vi är födda i byn och gick i söndagsskolai bönhuset. Därför kändes det som en naturligplats att gå till, säger Maj Larsson.

Ockelbo missionsförsamling har ägt huset i mångaår men i höstas, i samband med en jubileumskonsert,överlämnades huset till Tempelkällans mission.

Främst arbetar medlemmarna i församlingen med mission.

- Det var därför Tempelkällans mission bildades,säger Maj Larsson.

Bland annat skickar man hjälpsändningar. Det händerockså titt som tätt att människor som behövernågonstans att bo letar sig till Tempelkällans mission.

- Vi tar hand om många trasiga människor, sägerMaj Larsson.

I skolan - som man köpte från kommunen i mittenav 1980-talet - finns sovsalar och ute på gården finnsdet ett antal små övernattningsstugor.

Mest känt är nog ändå Tempelkällansmission för att man under de senaste sex åren tagitemot barn från Tjernobyl. Det har varit ett arbete som engagerathela byn.

I år har man inte haft några barn på besök,i stället har man arbetat med att bland annat skicka hjälptill ett barnhem för gatubarn i Kiev i Ukraina.

Ett sätt att få in pengar till hjälpverksamhetenär att driva en second hand-försäljning i lokalernai skolan. Ibland hyr man också ut sina lokaler föratt få in pengar till församlingen.

I våras startade Tempelkällans mission ett nyttprojekt - en värmestuga i Ockelbo. Dit kan behövandekomma för att få mat och kläder eller förgemenskap.

- Det ska vara en träffpunkt för både slottoch koja, säger Maj Larsson.

KARIN BERGKVIST

Mer läsning

Annons