Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen rättvisa här i världen

Annons

Man skall inte ljuga, bara frissera lite på sanningen!

I dagarna har det varit mycket bråk om lögner hit och dit. Påståenden om att Håkan Juholt tjänat för mycket och får bidrag trots hög lön och resor med sin sambo. Reinfeldt tycker vi inte har råd att hjälpa utvisningshotade stackars 91-åriga Ganna, om vi inte drar ner på skola och omsorg. Härliga Glada Hudiksvalls Per Johansson har fått på nöten för han tjänar så mycket på ett gäng glada utvecklingsstörda ungdomar!

Mycket vill ha mer! Det som börjar som en liten rolig verksamhet kan sluta i big business! Per Johanssons idé med Glada Hudik känns lite fel när artisterna inte får den lön en amatörskådespelare ska ha. Att Per Johansson nu efter alla år åker flyg och tjänar mycket är väl OK. Men att dom andra får dunka hem i båt och buss efter föreställningen? Rättvist? Själv tycker jag att alla som jobbar och gör något vettigt ska ha rejält bra betalt.

Bättre vore om alla stod för vad man gjort. Titta på Saab vd Viktor Muller som får cirka 18 miljoner i konsultarvoden i sitt konkursföretag där dom anställda inte ens får någon lön. Rättvist?

Sosse-Håkan kunde väl bara erkänna att det är väldigt kul att få hög lön och bidrag fast man är socialdemokrat!! Reinfeldt kunde kanske ta lite från regeringens arvoden och lägga på åldringsvård och skola i stället?

Jag står för att jag som Babsan ofta reser första klass och tjänar ibland en vanlig månadslön på ett par jobb. Varför ska jag ljuga om det? Så är det i min bransch. Tur bara jag inte jobbar i något politiskt parti så jag skulle behöva ljuga och skämmas för vad man gör och vad man tjänar.

När man kan sin matte förstår man väl att Robert Gustavsson har tjänat ungefär 24.3 miljoner PER SKÄMT. Och visst kan det reta många. Men livet är tyvärr inte rättvist. Det kunde både Johansson och Juholt ha sagt.

– Skulle livet vara rättvist så skulle Elvis leva, och alla imitatörer vara döda!

Det är svårt att leva som man lär. Se bara på Göran Persson med sin stora herrgård och nu med Håkans höga bidrag. Men jag fattar och förstår och tycker dom är värda det. Klingar det bra i det röda arbetarpartiet? Nja. Min ursäkt som Babsan är oftast att det är dyrt att se så billig ut! Många arrangörer går på det! Jag fakturerar, dom betalar och jag sjunger och trallar på väg till banken.

Men klart man blir lite orolig nu när man ser på världens börser. Kris och oro. Är snart ingen idé att spara och ha några pengar på banken alls. Lika bra att bränna upp dom direkt, ja inte som Gudrun Shyman då, utan shoppa ihjäl sig!

Såg på min väninna att hon hade shoppat och fått nya större läppar. Hon har fått pippi på det! Och visst var det pippi eller tupp rättare sagt i läppen. Vi satt på lunchen och åt god majskyckling, hon hade tuppkamm i läpparna och kacklade som en höna om att hennes ägg fortfarande var obefruktade trots en vild helg och fullmåne! Härligt skruvat ideal!

Vill nu bara be er att tänka på halkan! Kör försiktigt! Vi behöver alla skattebetalare vi kan få.

Skulle livet vara rättvist så skulle Elvis leva, och alla imitatörer vara döda!

Babsan

Mer läsning

Annons