Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget sim-kort i den telefonen

/

Fjärran Höjderbadet ska tas över av Proma och en Sandvikenkille kommer att driva badet: Ulf Isaksson, delägare i Proma (Ulfs lillebror Peter, är SAIK:s guldtränare).

Annons

Jag var med när det var pressvisning av det nybyggda Parkbadet i Sandviken 1993. Ulf var badchef där då.

Bassängerna var fyllda med iskallt vatten för att se om de höll tätt. Ulf gick runt och visade stolt anläggningen. För att få en rolig bild så kom jag på tillsammans med byggkillarna att vi skulle kasta Ulf i poolen. När jag var redo nickade jag till killarna. Ulf vräktes mot protest i. Bilderna blev bra.

Det var bara det att Ulf hade sin knappt bärbara mobiltelefon på sig, den kostade minst tre gånger så mycket som dagens finaste. Svårt att simma med en släpbar telefon i det iskalla vattnet. Inget simkort i telefonen på den tiden heller.

Hårt liv sjömanslivet.

Spindeln har fått en säng av Syverkstan. Tyget matchar klädseln i båten. Spindeln tackar.

Jag blev morfar i mars månad.

– Då får vi sätta igång, säger Grund-Kalle. Vi måste hinna supa ihop korkar så tösen får ett korkbälte före sommaren.

På den gamla goda pilsner-kork tidens tid sa man så uti Bönan:

– Om du är snäll pojk ska jag supa ihop till ett korkbälte till dig.

Pilsnerkorkarna var värdefulla. Man kunde sy in dom i fendrar, göra bojmärken och andra flöten.

Simmar-Kurt har vård av barnbarnen ibland, förkortas vabb, eller slabb som Simmar-Bosse kallar det. Nu har Simmar-Kurt blivit hundvakt också, det måste då heta, vård av vovve, förkortas vov. Så nu både vovvar och vabbar han. När han vovvabbar har han det körigt. Det blir både en del skäll och gnäll.

Volvo Ocean Race-grabbarna har rundat Kap Horn på det femte benet. Först runt Hornet var franska Groupama.

Träffade högsta polis-sheriffen i Gävle, Christina Forsgren som berättar att hon läser Sjörapporten. Hon undrade diskret lite vilka de olika varvsgubbarna är. Men den gubben gick inte, ni kan vara lugna grabbar jag avslöjar inga källor. Men vi får ligga lågt med den transparenta Lorangan ett tag. Skjulmustmaskinen undangömd.

Apropå poliser fick jag höra en historia om fotografen Jan Düsing. Det hade gått ett larm att någon försökt stjäla ett flygplan på Avan någon gång på 1960-talet. Janne ryckte ut med kameran när han kom fram hade en hundpatrull fått upp ett fint spår som ledde till en lada. Janne hängde på för att plåta gripandet. I ladan låg ett par och älskade i halmen. Inget bildscoop den gången.

Ett jubileum: Det är i år 60 år sedan Bollnäs bandylirare Gösta Nordgren sjöng ”Flottarkärlek” hos Hyland dagen före SM-finalen i bandy, året alltså 1952. Synd förresten att det inte blev SAIK-Bollnäs i årets final. Gösta kallades ju för ”Snoddas”. Han farsa sålde kondomer så Gösta kallades för ”gummisnodden” som liten kille, sedan blev han hela Sveriges ”Snoddas”. De som kände honom väl sa därför alltid Gösta.

Apropå bandy: Grattis SAIK och Stort tack till Mats Mossberg som såg till att jag kom in i omklädningsrummet direkt efter finalmatchen så jag kunde plåta jublet ni inte fick se på tv.

Kul att se vilket härligt gäng ni bandylirare är.

Första båten sjösattes i torsdags. Det blev Winnie the Poh som blev först.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons