Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte ens 007 hade pallat den drajan

/

Turkietseglingen är över. Härliga ­dagar med bad i 27-gradigt azurblått vatten och molnfri himmel.

Annons

Vi hade en tävling om vem som skulle se det första molnet under veckan. Ingen vann. Lite dimma var det i byssan när kock Peter stekte fisk.

Charter-Christer med armen i gips klarade att balansera omkring utan större problem. Otroligt bra. Kvinnorna i besättningen seglade båten galant. I Paradise Bay beställde jag en dry martini, förklarade att de skulle ta två delar gin och en del torr martini. Resultatet blev ett grogglas fyllt upp till kanten, inte ens James Bond skulle ha stått pall för den, jag blev både skakad och berörd. (Skriv inte och påpeka, jag vet att 007 dricker vodka martini.)

Gävle Energis vindkraftverk ute vid Fredriksskans som jag har seglat förbi åtskilliga gånger i sommar har inte snurrat ett enda varv sedan jag sjösatte. Man kan säga att Gävle Energi blivit blåst i sommar, inte undra på att man får svårt att få ekonomin på grön el att gå runt. Satsa på vågenergi också. Då kan man säga att Gävle Energi går vind för våg.

Hårt liv sjömanslivet.

Sandviken har fått en ny jätterondell. Jag tycker den ska heta ”Murren-snurren” efter Magnus Muhrén som snurrat upp många besökande bandyspelare i Sandviken. En Sandvikenkvinna skulle skjutsa barnbarnet till Gävle. Efter några varv i tog sig kvinnan ut ur rondellen.

Då sa barnbarnet: Mormor varför ska vi åka genom Forsbacka?

Rondellen smyckas av konstnären Åsa Herrgård som är uppvuxen i Sandviken. Sandvik ställer upp med rostfria stålplåtar. Kostnad tre miljoner. Det blir bra. Åsa har tidigare gjort rondellskulpturen ”Landmärket” vid Spängersleden i Gävle, den är fin. I Gävle har vi en världskonstnär i Gunnar Cyrén. Jag vet att han har ett färdigt förslag till rondellskulptur i på en hylla sin ateljé. Den är riktigt häftigt. Se till att få upp den i nästa rondellprojekt.

Spindeln bad att få flytta från Tors båt och in i skjulet, det bara regnar och blåser kuling. Gnäll inte nu, väv ett tält tyckte jag.

Böcklingarna har börjat simma igen. Lite nyvaken tog jag mig till Fjärran Höjder. Träkötar’n Raffe undrade om jag hade kammat mej med gräddvispen. Själv hade han ramlat ner från ett äppelträd och var öm i hela kroppen och döptes nu om till Fallfrukten. Smörjnippeln nuddade knappt vattnet. Allt var sig likt.

Systemet får nu köra hem sprit. Inget nytt, hemkörd transparent Loranga har vi på varvet haft länge.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons