Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressenter finns som vill ta över Citykirurgen

/
  • Kirurgen Kjell-Åke Malmberg går i pension vid årsskiftet och Citykirurgens verksamhet läggs ner om ingen vill ta över.

Hoppet lever för nedläggningshotade Citykirurgen. Ett nytt försök görs nu att få nya läkare att ta över mottagningen. Intressenter finns.

Annons

Kirurgen Kjell-Åke Malmberg driver Citykirurgen i Läkarhuset i Gävle sedan 18 år tillbaka. Här utförs olika typer av polikliniska ingrepp, exempelvis operation av hudförändringar, åderbråck, sneda tår och handoperationer.

Mottagningen har cirka 2 700 patientbesök per år.

Kommande årsskifte går Kjell-Åke Malmberg i pension och då läggs verksamheten ned om ingen vill ta över.

Malmberg har tidigare försökt få etableringen såld men utan resultat. Nu görs ett nytt försök. Och Kjell-Åke Malmberg är försiktigt optimistisk.

– Det har på senare tid hört av sig läkare som är intresserade av att ta över, säger han.

En upphandling av en så kallad ersättningsetablering inleds nu i landstingets regi. Intressenter har åtta veckor på sig att lämna in anbud.

– Det skulle vara väldigt glädjande, inte minst för patienterna, om verksamheten kunde leva vidare, säger Kjell-Åke Malmberg.

När det däremot gäller den privata gynmottagningen i Läkarhuset är det klart att den stängs vid årsskiftet. Landstinget vill inte förnya det vårdavtal man haft med gynekologen Misgena Bekuretsion och Praktikertjänst.

Som GD tidigare berättat anser landstinget att mottagningen inte behövs utan att man har kapacitet inom den offentligdrivna kvinnosjukvården att ta över patientunderlaget.

Men detta innebär samtidigt en inskränkning i valfriheten, något Praktikertjänst påtalar.

– Vi tycker att det är tråkigt att kvinnorna i Gävleborg inte kommer att få samma möjlighet som i andra landsting att själva få välja sin vårdgivare. I Uppsala och Stockholm väljer man att göra tvärtom och i stället satsa mer på vården för kvinnor, säger Björn Zachrisson, affärsområdeschef vid Praktikertjänst Hälso- och sjukvård.

Mer läsning

Annons