Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är lurad!

Annons

Hejsan och Gott slut på er alla!!

Jag har blivit lurad och förd bakom ljuset!! Nu har det hänt, saker som man aldrig trodde skulle hända mej!! Ni vet hur man tänker, sånt kan ju inte hända mej! Eller? Men nu efter 30 år i branschen så är det ett faktum. Det började att Sven-Ingvars ställer in sin julshow, ok det är väl lågkonjunkturen.

Jag hade också kontrakt och skulle vara med i en annan show, en av alla dessa julshower. Men inte många julshower har gått bra över huvud taget. Min tänkta medverkan i ”Julgalet” blev inställd redan i början av november men vissa ställen tog inte bort annonser eller reklam utan försökte sälja på så gott det gick. Och den stackars publiken trodde att vi skulle komma till deras städer i norr och uppträda som det var skrivet och sagt i annonserna.

Detta hände i Hudiksvall på Statt där det var annons kvar ända fram till tre dagar innan vår ”Julgalet” show skulle framträda. Nu var både Afrodite, Anna Sahlene och jag medvetna om att det inte skulle vara någon show då det var inställt och nerlagt. Men arrangören i Hudik gjorde allt för att få folk till stället och sålde biljetter till fullpris som om inget hade hänt. Jag hörde själv ett samtal då han ljög och sa till min vän Monica som kollade sin bokning per telefon och om det skulle bli den utlovade showen?

– Ja, alla kommer som det står i annonsen, det är bara Babsan som strulat lite med en dubbelbokning, men vi kommer att se till att hon kommer också!!

Över 900 kronor per biljett hade mina vänner köpt biljetter för på Statt i Hudiksvall för att se mej, Babsan med Pistvakt, Afrodite, Anna S mm, och orkestern ”Smalare än Thord”. Till saken och sanningen hör att när ”Julgalet” showen blev inställd bokades bara orkestern ”Smalare än Thord” upp med ”Pistvakt” som gästartister och skulle köra våra kvällar. Det gjorde att man kunde köra med halvfulla hus och slippa betala gager till hela Julgalet-showen. Men alla gästerna som kom och skulle äta julbord och se showen blev ju lurade vid entrén! Många, även mina vänner visste ju inte hur dom skulle reagera när dom står där uppiggade och uppklädda i dörren och ser fram emot att se show och ha det roligt med julmat och dryck. Svensk och ordentlig som man är, gnäller man inte, utan går in och hoppas och tror det skall väl bli trevligt i alla fall! Synd bara att Babsan inte har bättre koll utan dubbel bokar och inte kunde komma!

Detta gör mej helt galen och ursinnig. Man lurar folk på både pengar och artisters anseende.

Tyvärr finns det många i denna glittriga galna bransch som lever över sina tillgångar. En arrangör har ju sett till att välsjungande och helylle Christer Sjögrens julshow fick ställas in och den stackars Vikingamänniskan har lovat sin publik att dom med köpta biljetter skall få se honom på Lisebergshallen i stället, ingen julshow men dock nästa år i april!

Nu måste jag hitta på ett nytt nyårslöfte då jag aldrig har hållit ett enda. Kanske vore det bästa att lova att jag inte skall lova nått som jag aldrig kan hålla!?? Blir det ett hot eller löfte då??

Gott nytt år på er alla. Jag kan säga att detta år som varit, trots min bittra ton i denna krönika, varit det bästa år för mej någonsin.

BABSAN

Mer läsning

Annons