Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag bara undrar

Mindre tid, eller snarare samma mängd tid men mycket mer att göra. Det verkar vara lika för alla.

Annons

Märkligt hur skickligt vi klämmer in mer och mer. Jag övar på ordet nej. För inte länge sedan ägnade jag en kväll åt att göra absolut ingenting och bara glodde i väggen, jag kom på mig själv att fundera på väldigt olika saker. Mest saker jag inte riktigt är överens med.

Trenden med långa mörka utväxter i håret, som inte alltid är utväxter utan infärgade utväxter. Jag hatar utväxter. Jag börjar bli för gammal för nya trender. Begriper inte hur neonfärger, kläder i spets och bara magar kan vara hett igen.

Jag tänker mycket på hur länge Stefan Löfven ska kunna ånga på utan att egentligen säga något. Ens när han pratar. Så många frågor så få svar. Vem är karln som just nu ser ut att bli näste statsminister utan att ha sagt flaska eller halv sju? Om han saknar erfarenhet av jobbet som politiker, inte har en plats i riksdagen och inte kan ge några besked… Vem styr då Socialdemokraterna?

Syrien. Tänker jag mycket på. Vad i hela helvete kan lösa situationen i Syrien? Dagliga mord på oskyldiga. Tusentals människor dödas, hundratals är barn. Jag blir galen när jag tänker på det, vad kan jag som vanlig människa göra? Frustrationen är total, en vansinnig diktator, mördare, och ingen kommer åt honom.

Går det bra därinne? Kan jag hjälpa dig med något? Du har säkert fått frågan och i värsta fall har du också fått sällskap. Jag pratar om expediterna i klädbutiker, inte alla, men för många. Plötsligt står de bara i hytten och trängs med dig. De ska väl stå kvar utanför provhytten och invänta svar? Hur tänker de? Det måste vara tjänstefel. Gör inte så. Ut.

Jag tänkte en ganska kort stund på att apelsin i fruktsallad verkligen inte är lyckat. Tänkte inte så länge på det, det var mer ett konstaterande. Hur många säsonger kan Let’s Dance överleva och på tv-temat, ska Skavlan någonsin att börja ställa vettiga följdfrågor? Han har världsstjärnor och på alla möjliga sätt intressanta människor i studion, de bjuder på okända historier, riktiga scoop men Skavlan bara släpper svaret han just fått. Jag brukar kasta kuddar på honom när han är som värst.

Hur tar man måtten för en hissgardin och nu när torktumlaren gått sönder här hemma, kommer den jämngamla tvättmaskinen att gå sönder vilken dag som helst den också?

Jag hörde att vi ska börja begrava våra döda inom trettio dagar i stället för sextio dagar. Låter rimligt. Tydligen ska begravningar börja hållas på kvällarna också, vi hinner inte på dagarna för vi jobbar så mycket. Har vi blivit galna, dels behöver man nog en dag för sorg och glöm inte, begravning är giltigt förfall att vara borta från jobbet!

Nu när jag nästan är 40 och helt saknar tillhörande kris, vad kommer att hända i stället? När brakar det ihop? Hur kommer jag att vilja förverkliga mig? Jag vill i alla fall inte bestiga något berg omgärdat av tunn luft med sherpas som bär dubbelt så mycket som jag och inte har syrgas. Det vill jag inte.

När jag tänker på det här med tid och konstaterar vad som passerade genom huvudet på mig inser jag, kanske ska vi vara tacksamma över att vi inte har mer tid över...

TITTI SCHULTZ

Mer läsning

Annons