Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag fick inte städgenen

Kyla och snö i flera dagar, säger prognosen. Då är det dags att vara lite huslig.

Annons

Vädra täcket och kudden för att få bort kvalster, ut med ärtorna och köttfärspaketet i snöhögen och passa på att frosta av frysen.

Släng ut trasmattorna på altanen och få dem rena på en kvart.

Gamla husmorstips som håller än. Problemet är bara att jag har en frostfri frys och att jag inte jublar över att få göra hushållsjobb bara för att det är tio minusgrader.

Jag kan tycka att det är tillräckligt ändå. Vi husmödrar, födda på 1980-talet, kanske inte har städning som specialitet i hemmet.

Min spaning är att det är större att nörda bland till exempel småkakerecept, surdegar, viner och scrapbooking (göra egna fotoalbum med massa dekorationer). Det är roligare hushållssysslor än att städa.

Så klart att jag städar. Men oftast sker det med vänsterhanden och inte lika grundligt som tidigare generationer som skurade hela huset med såpa. Väggar, tak, lister...

Jag behöver bara se på min egen mor som till julen putsar kopparkärl, reder upp samtliga lådor och säger åt oss att sitta still och inte stöka dan före självaste dopparedan.

Den genen fick inte jag i arvslotteriet. Jag fick den mer stökiga ”jag bryr mig inte om det ligger tidningar överallt och lite damm i hörnen”-genen.

Innan jul ska jag göra ett ryck. Jag ska hänga upp julgardiner i åtminstone köket, steka egna köttbullar och dammtorka fönsterbrädet.

Sedan sjunker jag ner i fåtöljen med en glögg. Jag är nöjd.

Mer läsning

Annons