Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag var offer, var var Lassgård?

Annons

Hej på er alla!

Ja, nu har tiden gått, Gävle vill försöka bli kulturhuvudstad?!

2014, hoppas att både jag och Thomas Di Leva fortfarande håller för att representera Gävle då. Vi får väl impregneras riktigt så vi håller. För det finns väl inga andra? Nu har politikerna beslutat att lägga några miljoner på en ansökan om detta. En ganska stor peng för detta kulturjippo! Men, när fan blir gammal blir han religiös, brukar man säga.

Men det är ju tur att dom nu slutar brandskydda Gävlebocken. Det skriker man ut i båda tv och tidningar så ALLA verkligen vet om det, och säkert kommer många att försöka tända på den igen.

Osmart?! Ja eller nej? En sak är säker – det kanske behövs för Gävle.

Jag har nyss varit i Peking och jobbat med en fantastisk Astrid Lindgren pjäs. ”Pippi Långstrump” spelas på en jättestor kinesisk statlig teater med mina kostymer!!! Lika känd som Pippi i Kina är bocken i Gävle, när den brinner!!! Nu har väl köparna på Söder märkt att intresset svalnat liksom försöken att tända på den. Men nu kära vänner kan vi sätta igång vadslagningen igen och ”betta” på oddsen om den kommer att klara sig till lucia?! Tyvärr så måste nog kära Bocken brinna för att Gävle ska stanna i allas minnen! Känns hetare än titel som kulturhuvudstad.

Dom skyller på att bocken inte ska brandskyddas för den såg ut mer som en släthårig terrier än en bock innan?! Jag kan då tala om att jag har träffat på många slätstrukna karlar som varit bockar!

Sist jag var hemma i Gävle och pratade om detta var det en man som inte höll med mej. Jag var på en liten övning som civilförsvaret hade och dom övade och jag skulle vara ett hjälplöst krigsoffer i denna räddningsövning. Det var som på film, jag saknade bara Rolf Lassgård bland dom härliga männen med stora brandslangar. ”Ta dej i brasan” gapade den där tveksamma mannen till mej, så jag lydde order och tog ett sådant ordentligt tag i brasan och började väl brinna där, hela jag fattade eld. Ja, jag var väl lite halvtänd redan innan men nu rann det till ordentligt förstår ni, i slangarna alltså och tio starka karlar kom över mej och sprutade samtidigt och jag bara drunknade i deras ögon. Ja, i deras förhoppningsfulla ögon drunknade jag väl för alltid men Babsan har nio liv så jag bara åkte hem och bytte om. Kändes som när jag var fältartist i Bosnien 94. Jag låg på Nordbat 2.

Fältskog kallade jag mej då och sjöng en sång! Song My hette den. Ja, jag är en riktig krigsveteran. Har väl haft fler kanonkulor mellan benen än Münchhausen, har tagit hand om fler ryska ubåtsbesättningar än hela Stockholms skärgård, ålat i fler buskar än hemvärnet. Ja, på rygg då, under krutgubbarna som en liten mina har jag legat där. Färdig att explodera vid minsta beröring.

Nej, gud vad jag skriver, Krig är ju inget att skämta om, det är allvarliga saker.

Tänt var det här!!! Se till att vi hamnar på kartan igen.

Hoppas likaså att söta duktiga Alice i Idol finns kvar denna söndag. Vi måste ringa och rösta på henne!

Puss!

Mer läsning

Annons