Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd-veteran hoppar av från landstinget

Landstingsveteranen Lars-Erik Häggblom, kristdemokraternas oppositionsråd , hoppar av politiken. Han blir i stället pastor och föreståndare i sin församling i Edsbyn.
– Jag vill ha en ny utmaning innan jag går i pension, säger han.

Annons

Efter snart 21 år som politiskt aktiv i landstinget i Gävleborg meddelar Lars-Erik Häggblom, 62 år i mars, att han tänker byta bana. Han återgår till att bli pastor och föreståndare i Smyrnaförsamlingen i Edsbyn.

– Jag har erbjudits den här möjligheten och bestämt mig för att tacka ja. Det är sista chansen för mig att göra något annat före pensionen, säger han.

Lars-Erik Häggblom har varit engagerad i Smyrnaförsamlingen sedan 1965. Åren 1977–81 var han dess föreståndare. Därefter tjänstgjorde han som sjukhuspastor i Bollnäs fram till 1988 då han valdes in i landstingsfullmäktige för kristdemokraterna.

Lars-Erik Häggblom har de senaste 13 åren varit kristdemokraternas oppositionsråd i landstinget. Det gör honom till den mest meriterade av samtliga landstings- och oppositionsråd.

– Det har varit intressant. Men jag börjar känna nu att jag gjort mitt i politiken. Jag har hela tiden varit inställd på att det här skulle bli min sista mandatperiod. I och med att jag lämnar redan nu finns en god chans för partiet att matcha in en ny person inför nästa valrörelse, säger han.

Lars-Erik Häggblom börjar som pastor och föreståndare i Smyrna redan den 1 mars. I samband med det lämnar han alla sina politiska uppdrag, både dem han haft i landstinget och dem han haft i Ovanåkers kommun.

– Det går inte att kombinera församlingsarbetet med politiken. Uppdraget i församlingen kommer att ta all min tid, säger han.

Mer läsning

Annons