Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koka soppa i en frisbee

Tre timmar på jobbet, en hamburgare vid skrivbordet till lunch - och så är allt sig likt igen. Tre veckor svischade förbi. Men jag ska inte klaga, inte efter att ha haft solsken i stort sett varje dag.

Annons
Tre middagar inomhus på tre veckor är ett bra facit, fast matsedeln har det varit si och så med. Inga nya recept har testats, inga timmar har lagts ned på spännande mat. I stället har det varit tätt mellan måltiderna, i alla fall för knatten två och ett halvt, och därmed täta besök vid spisen för oss vuxna.
Nu gillar knatten mat med rejäl smak, både curry och grönpepparsås går ned till middag. Men däremellan krävs också potatisplättar, pannkakor rabarberkräm, och makaroner sånt som jag sluppit göra i några år nu och helst vill slippa äta också. Fast det gör ju en viss skillnad vem man bjuder...

Själv har jag blivit bjuden mest hela tiden.
Knatten har lagat en massa mat. En dag var det jag och fotbollen som var matgästerna. Fotbollen visade sig vara en bäbis och måste sitta i mitt knä och bli matad. Bollen och jag fick soppa, pizza, pannkaka och "köttblubblar" samtidigt. Ingredienserna var fjolårsskrumpna äpplen, mossa, vissna lupiner, lite gräs och friskt brunnsvatten. Allt tillagat i en frisbee på en stubbe under trudelutten "Koka, koka liten bulle".

Men nu tillbaka i stan och medelålderslivet så ska man väl kunnahitta något riktigt spännande recept, något hett, något nytt och exotiskt att pröva nästa lediga dag. Blir det inte gott kan jag alltid bjuda fotbollen...

Mer läsning

Annons