Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunglig glans när landstinget firar 150?

/
  • Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Madeleine är inbjudna att fira landstingets 150-årsjubileum.

Landstinget hoppas på kunglig glans vid sitt planerade 150-årsjubileum nästa år. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Madeleine är inbjudna att närvara vid en stor tillställning som ska hållas i konserthuset i Gävle.

Annons

Nästa år är det 150 år sedan Gävleborgs läns landsting bildades. Det kommer att firas med en stor fest den 21 september i konserthuset i Gävle.

Arrangörerna hoppas på deltagande från kungahuset. Ett brev med en inbjudan har skickats till förste hovmarskalk vid kungliga slottet i Stockholm. Inbjudan gäller kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Madeleine.

– Landstinget bildades1863 på uppdrag av kungen. Jubileet har alltså en koppling till kungahuset. Därför vore det lämpligt om de fanns representerade, säger Björn Brink, C, ordförande i landstingsfullmäktige.

Prins Daniel, med sitt ursprung i Ockelbo, och prinsessan Madeleine, som är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, har en naturlig anknytning till Gävleborg, menar han.

De kungliga har inte svarat på förfrågan ännu. När ett besked kommer är oklart.

Till festen kommer även representanter för landstinget, kommuner och näringsliv att bjudas in.

Särskilda jubileumstillställningar kommer att hållas för landstingets anställda. Hur dessa ska organiseras och hur programmet för jubileumskvällen ska se ut är inte bestämt i detalj. Björn Brink är förtegen.

– Det blir det största evenemang vi någonsin haft, så mycket kan jag säga.

Mer läsning

Annons