Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna anmäler missad tumör

Sjukvården upptäckte inga fel på den unga flickan i Gävle. Först när hon flyttade till en annan ort hittade läkarna en hjärntumör, som opererades bort. Nu vill hon att Socialstyrelsen utreder fallet.

Annons

I åtta år försökte hon och hennes familj få hjälp mot den huvudvärk som plågade flickan. Huvudvärken och andra symtom gjorde att hon kom efter i skolarbetet. Hon var också ofta trött och hade svårt att delta i fritidsaktiviteter.

2002, när flickan var 17 år, flyttade familjen till en annan ort. Där upptäckte läkarna hjärntumören. Efter operationen har kvinnan märkt att hon har svårt att uttala svåra ord och har också förlorat delar av sitt minne från barndomen.

Kvinnan skriver i sin anmälan till Socialstyrelsen att hon är besviken på vården, som inte tog hennes besvär på allvar. Enligt kvinnan förklarade läkarna symtomen med problem i familjen och en stressig miljö hemma.

Att hon dröjt nio år med att göra en anmälan förklarar hon med att hon inte visste hur hon skulle gå till väga och att hon inte orkat ta tag i saken förrän nu.

Mer läsning

Annons