Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkarbrist kan stänga akut barnsjukvård

Läkarbristen riskarar att tvinga fram neddragningar i den akuta barnsjukvården i Gävle. Men vårdledningen hoppas att det ska kunna undvikas.

Annons

– Vi är inställda på att lösa det här, säger divisionschefen Hanna Brevemark Jansson.

Som GD tidigare berättat är bemanningssituationen mycket besvärlig inom länets barn- och ungdomssjukvård. Det fattas specialistläkare. Värst är läget vid Gävle sjukhus. De rekryteringsinsatser som gjorts under hösten har inte gett resultat.

Just nu klaras läkarbemanningen med hjälp av hyrläkare. Men från februari och några månader framåt ser det mycket kärvt ut. Om inga nya barnspecialister hittas blir det svårt att bemanna framförallt bakjouren.

Enligt uppgifter till GD finns en krisplan framtagen som skulle kunna sättas i verket om läkarbristen inte kan lösas. Planen skulle innebära drastiska åtgärder. Barnavdelningen i Gävle skulle stängas för akutintag nattetid och alla akut sjuka barn hänvisas till sjukhus utanför länet. Även riskförlossningar skulle hänvisas till andra sjukhus.

Divisions- och klinikledning vill inte bekräfta att den här typen av åtgärder diskuteras.

– Vi har en svår bemanningssituation framför oss. Men vi jobbar extremt intensivt med att lösa den just nu och är inställda på att klara det, säger Hanna Brevemark Jansson, chef för BKPH-divisionen där barnsjukvården ingår.

Rekryterinsatserna är kortsiktigt inriktade på att hitta hyrläkare. Det kan bli nog så besvärligt eftersom det generellt råder brist på barnspecialister i landet. Långsiktigt finns behov av minst fyra nya ordinarie barnspecialialister i länet.

Barnläkarbristen diskuterades i landstingsstyrelsen i förrgår på initiativ av Patrik Stenvard, Moderaternas oppositionsråd. Han är kritisk mot verksamhetsledningens sätt att hantera frågan.

– När jag besökte kliniken i höstas gav man en bild av att siutationen var bra och att man hade gott om läkare. Det har nu visat sig vara helt felaktigt. Det är allvarligt att man inte öppet vill redovisa situationen för oss politiker, säger han.

Den så kallade sign-on-bonusen på 200 000 kronor har inte lockat några nya barnläkare till Gävleborg. Är det fel metod?

– Nej, det kan vara en del. Men det viktigaste är att man skapar ett arbetsklimat i landstinget där personalen trivs och känner sig delaktig. Där fattas det fortfarande mycket, enligt Patrik Stenvard.

Mer läsning

Annons