Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget bjuder anställda på julfest

/
  • Så här var det uppdukat var det vid invigningen av Göransson Arena 2009. I december är det landstinget som ställer till med julfest på samma ställe.
  • Svante Lönnbark, landstings-direktör

Alla drygt 6 000 anställda i landstinget i Gävleborg kommer att bjudas på stor julfest i Göransson Arena i Sandviken. Kostnad: två-tre miljoner kronor.

– Man måste få fira lite i landstingets värld också, säger landstingsdirektör Svante Lönnbark.

Annons

För första gången kommer landstinget i Gävleborg att satsa på gemensamma julfestligheter för sina anställda.

Det blir tre festkvällar i Göransson Arena i Sandviken i december. Alla drygt 6 000 anställda i länet kommer att vara bjudna. Bussar kommer att sättas in som transporterar gästerna till och från arenan.

– Det ska inte bara vara arbete i landstinget. Det måste finnas utrymme för fest och att ha lite kul också, säger Svante Lönnbark.

På festprogrammet står ”mingel, mat och underhållning”, enligt Svante Lönnbark. Dessutom utlovar han en ”färgsprakande överraskning”.

– Det kommer att vara värt ett besök, det kan jag säga.

Göransson Arena passar bra eftersom den sväljer mycket folk och kommer att vara juldekorerad vid den här tiden, enligt Lönnbark.

Men smakar det så kostar det. Totalnotan beräknas hamna på runt två-tre miljoner kronor, eventuellt högre. Det motsvarar cirka 500 kronor per anställd. Svante Lönnbark anser att landstinget har råd med den utgiften.

– Vi har haft hyggliga ekonomiska resultat i flera år nu. Medarbetarna har jobbat bra med tillgänglighet och patientsäkerhet. Nu vill vi visa dem att vi kan ha en personalvård av rang, säger han.

Att festligheterna delas upp på tre kvällar beror på att det inte går att samla alla vid ett tillfälle. Akutsjukvården måste upprätthållas. Nu ska det inte finnas några hinder att delta för den som så önskar.

– Det finns gott om tid till schemaplanering, säger Svante Lönnbark.

Mer läsning

Annons