Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Sigvard har skrivit sina revy- och operettminnen

/
  • Nu finns minnena på pränt. Lars Sigvard har skrivit ner sina minnen från revy- och operettscenerna.Foto: Catharina Hugosson

Det hade gått nästan prick tre år sedan han bestämde sig för att skriva ner sina minnen av ett långt liv som underhållare, revy- och operettartist med mera.

Annons

Och på 75-årsdagen den 4 januari fick han första exemplaret i sin hand.

”Lars Sigvard – Med ständigt scendrag” heter boken med Gävles revy- och operetthistoria. Ja, kanske inte den fullständiga, men en rejäl bit av den.

För nog har Lars Sigvard mycket att berätta och det var på enträgna uppmaningar från många håll som han till slut bestämde sig för att skriva.

Det var efter ett uppträdande på Valhalla i Sandviken för några år sedan som han bestämde sig:

– Jag hade sjungit kupletter som jag skrev i slutet på 1950-talet och efteråt kom en man fram och undrade hur jag kunde minnas texterna. Ackompanjatören Gösta Nilsson höll med och sa att det hade han också undrat.

– Jag sa att jag vet inte. Det är bara det att jag minns. Och då insåg jag att det behövs bara en knäpp så är allt borta, säger Lars Sigvard och gör en gest mot tinningen.

Men nu är det inte borta, det finns i en dator och under den här helgen ska Lars Sigvard läsa igenom det första exemplaret för att se till att allt är okej. Sedan blir det produktion. I samband med boken kommer även en dvd-film ut med elva av Lars Sigvards egna favoriter bland alla revynummer som han varit med om att skriva och spela.

Boken ges ut med stöd av Lars Bucans kulturstiftelse, Stiftelsen Oscar Flensburgs fond, Gefle Dagblad, Per Axensköld och Ulf Kriström.

Mer läsning

Annons