Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillbocken överlevde inte julen

Vid halv tretiden natten till juldagen kom larm om att "Lillbocken" på Slottstorget i Gävle stod i brand.

Annons

Det handlar om den lilla halmbock som naturvetenskapliga föreningen på Vasaskolan varje år ställer upp på Slottstorget en bit från den stora bocken, som ju i år förstördes i en anlagd brand natten till Lucia.
Under julaftonsnatten larmade alltså ett vittne om att Lillbocken brann, och vittnet hade ett sett en bil som försvann från platsen strax innan. Polispatrullerna som kom till platsen kunde säkra en del vittnesuppgifter.
Lillbocken gick inte att rädda utan brann upp. Polisen rubricerar det hela som skadegörelse genom brand och vill gärna att personer som sett något eller vet något om branden hör av sig på telefon 11414.
Bortsett från branden rapporterar polisen om ett natt där det rått relativ julfrid, med få incidenter och lugnt på vägarna.
En rapporterad händelse är att en Gävlebo i 20-årsåldern fick hot via sms. Under kvällen tog polisen dessutom med sig tre män från Interpool till stationen för provtagning, eftersom de misstänktes för ringa narkotikabrott.
Sent på natten kom sedan larm om ett pågående villainbrott i Valbo. Patrullen som kom till platsen kunde dock konstatera att huset var låst och tillbommat utan spår av inbrott. En möjlig förklaring kan ha varit att tv-apparaten gått i gång, vilket fått grannar att tro att någon tagit sig in i huset.
Strax före klockan fem kom sedan ett larm om att något lyste med en grön laser från en lägenhet i Hille. Även där kunde patrullen som kom dit konstatera att det handlade om något harmlöst; vittnet hade lurats av en roterande fönsterlampa som sken i olika färger.

Mer läsning

Annons