Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucia dubbelt upp

Annons
Det är bara att gratulera. De har en jätteroligtid framför sig med många nya intryck.

Det säger Amanda Jabin Gustafsson.

Hon var Gävles Lucia 1998 och Sveriges Lucia i fjol ochhar fortfarande kontakt med de andra i lussetågen.

- Det är fin sammanhållning och man får vännerför livet i ett sånt här gäng.

Numera läser hon första terminen på läkarprogrammeti Uppsala och sjunger i samma kör som några lussekamraterfrån Gävle som också pluggar i Uppsala.

Amanda Jabin Gustafsson berättar att det var ett hektisktprogram för Gävles Luciatåg med framträdandenpå mer än 40 ställen.

- Det var väldigt intensiva dagar, men det kändeman inte när man var mitt uppe i det.

Var utvilade, träna in sångerna ordentligt eftersomman ofta är lite nervös och se till att ha nya ljusför varje framträdande är råd hon har tillårets kandidater.

Programmet för Sveriges Lucia pågick frånslutet av november och fram till jul, med presentationsturné,kröning på Skansen, kortege genom Stockholm, Luciatågpå bland annat sjukhus och ambassaden i Berlin samt lussandei Syracusa på Sicilien för tre av dem i samband medstadens firande av helgonet Sankta Lucia.

Trots alla lussetåg har hon inte tröttnat påNatten går tunga fjät och de andra sångerna.

- De där sångerna är bland de finaste somfinns. Jag längtar till Lucia, säger hon och nämnerGoder morgon i denna sal som en favorit.

Även i år ska hon lussa, tillsammans med kamraternafrån Sveriges Lucia. Hon berättar att de har blivitinbjudna att lussa på svenska ambassaden i Berlin igen ochsedan i Hamburg på svenska handelskammaren. Ocksååret efter att hon var Gävles Lucia var hon och deandra i tåget ute.

- Det är inte slut för att man lussat klart. Detär lätt att få uppdrag och vi hade nästanlika fullspäckat program året efter.

Mer läsning

Annons