Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn julafton för polisen

Om julaftonen var så fröjdefull för alla är bäst att låta vara osagt - men för polisen i Gävleborg var den lugn. Väldigt lugn.

Annons

Ett mått på det är att från julaftonens morgon till juldagens morgon omhändertogs nio personer för fylleri i länet, vilket är förre än snittet för en vanlig helg.
Ett larm om misshandel fick dock polisen, i Gävle på julaftonens kväll. När polisen kom till platsen visade det sig vara att två bröder slagits så att blodvite uppstått, bland annat skulle en av dem blivit slagen med ett gökur. När polisen kom till platsen var de sams igen och ville inte göra någon anmälen. Eftersom det dock handlade om ett brott gör polisen en anmälan om misshandel.
Den andra incidenten, utöver fylleri, under kvällen var att strax efter midnatt stoppades en bilist på Sätragatan i Sandviken eftersom färden var vinglig. Det visade sig att den drygt 20-åriga kvinna som körde hade 1,84 promille alkohol i blodet. Dessutom saknade hon körkort och är därför utöver grovt rattfylleri även misstänkt för grov olovlig körning. En 27-årig man var passagerare och är misstänkt för tillåtande av körning.
Strax efter klockan två under natten till juldagen kom slutligen ett larm om att det brann i en container vid Coop Extra på Gävlevägen i Sandviken. Hur branden uppstått är okänt, men sannolikt hade den anlagts av någon förbipasserande.

Ulf Lindman
026-15 96 12
webredaktionen@gd.se

Mer läsning

Annons