Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurad av Labero

Annons
GD:s reporter blev rena barnleken förMr Magic Master.

Gick till en kaffebar i sta´n och blev lurad.Grundlurad. Ingen skugga över stället, inte heller desspersonal. Det var bara så att Joe Labero satt där iett hörn och skojade med sin kortlek. Nåja, jag ficki ärlighetens namn be honom att vittja sina fickor och plockafram 52-bunten.

Nyfiken som jag är bad jag Labero bjuda på litetav sin konst.

Öga mot öga, en halvmeter från varandra, skullejag väl ändå kunna hinna med och se hur karlngör. Särskilt som han verkade köra sina tricksi slow motion, liksom för att ge mig en ärlig chans.Eller var det bara en synvilla också...?

Men, dra på trissor! Än hur han öppnade sigså hade jag inte en chans att ens diskutera ett avslöjande.

- Då så, ta ett kort och titta på det, badhan mig.

Jag gjorde så (klöver två) och stoppade tillbakadet någonstans i leken och fick förmånen attvaska. Labero tog över, drog sin ena hand över lekenoch plockade upp översta kortet (hjärter kung).

Härligt, tänkte jag. Nu har han missat och självsåg han så besviken ut. Men vad hände sen?

Joe, han tog kungakortet, svepte sin hand över det ochnär han sedan vände den rätta sidan upp såvar det....ja, just det: klöver två.

Och så fortsatte det en kvart till. Dribblingar medkorten tills jag snart inte visste ut eller in. Tänkte attden där karln skulle kunna ha hur kul som helst vid ett BlackJack-bord.

Med såna fingrar, har du aldrig funderat på attslå mynt av dem på, låt säga, kriminelltvis, frågade jag litet avvaktande.

- Nej, inte fullt ut, svarade Joe Labero. I framtiden skullejag kunna tänka mig att köra mer av typen "Dolda kameran",typ det videonummer jag kör i showen där jag med föresatsenatt växla sedlar driver med en bankkassörska. Det ärkul, enkelt och teve-mässigt.

Men du skulle ju genast bli igenkänd och alla skullefatta vad som var på gång, invände jag.

- Visst, det är ett problem. Men det går ju attmaskera sig, färga håret, förändra sig ochse ut som någon helt annan.

"Mr Magic Master" tänjer alltid på gränsernatill det ofattbara och söker ständigt nya utmaningar.Hans shower har internationellt snitt - tricksen med kort, cigarretter,sedlar, mynt, ringar är bara barnlekar i sammanhanget - ochefter att ha "erövrat" Sverige-Tyskland-Australien-Nya Zeelandlängtar han nu efter att (i tur och ordning) sätta uppshower i London, USA och i Asien. Planerna är långtgångna för mannen som kan trolla bort allt ifrånflygplan och bilar till det minsta lilla mynt.

- Under Sverige-turnén (med fyra föreställningari Gävle, den sista i fredags) måste jag göra enshow i mindre skala, av praktiska skäl. Men det är otroligtkul att få åka runt i landet och möta publikenpå dess hemmaplan. Känner mig faktiskt som en rock-staroch släktskapet finns ju där. Det finns mycket tuffmusik i mina föreställningar.

Joe Laberos favoriter är Metallica och Kiss - men ocksåHellacopters och Backyard Babies.

Att sitta i gungstolen och mysa till Bach, Mozart och Verdiär inget för honom ännu så länge. Nej,vid 39 års ålder är det lack och läder,lättklädda dansbrudar, häftiga motorcyklar ochrök´n´roll som gäller.

Samt frugan Louise, som han varit tillsammans med i 14 år."Mitt stöd i alla lägen, på resorna runt om ivärlden".

Mer läsning

Annons