Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man får inte ljuga

/

Allt är på väg ner utom båtarna som ska upp. Börsen dyker, Kebnekaise krymper, är inte längre 2123 meter hög som man fick lära sig i skolan utan 2121 meter över havet.

Annons

Båda höjderna är lätta att komma ihåg. Glaciären på Mount Everest smälter också, altituden är inte 8848 meter längre. Alla ni som har jackor som det står Altitud 8848 får sprätta och tråckla dit ny slutsiffra.

Vi satt på ljugarbänken och filosoferade hur det ska bli med allt elände. Tänk positivt, jag ska sälja min guldklocka sa en, man får bra betalt för guldklockor. Men jag ska vänta till hon blir två! Så kan jag sälja den ena.

Samtidigt satt vi och lyssnade på när hamnkapten Lollos skjulband övade. Dom överröstade alla skrapor och slipmaskiner som gick för fullt. Båtägare som nyss tagit upp hade ett styvt jobb att bli av med alla havstulpaner som växt bra under båten i sommar. Vilket oväsen. Jag som bara lyssnar på ljuvlig kvinnlig klassisk musik nuförtiden, sa Grund-Kalle. Finns det kvinnliga klassiska tonsättare, undrade vi andra. Ja visst, Tjejkovski! Skål på er gubbar, sa Grund-Kalle.

Apropå ljugarbänken så hade jag besök av ett gäng förskolebarn som kom till varvet för att titta på båtar, besöka sjöräddningsbåten Greta Dybeck, kolla på traktorn och båtkranen. Det bästa med utflykten, som vanligt matsäcken, den tog vi i båtskjulet. Jag berättade för barnen om den nya fina ljugarbänken. En glutt tittade upp från yogurten och sa genast att man inte får ljuga! Hrrmmm… Kommer inte ihåg hur jag kom ur dilemmat, men förskolelärarna räddade mig. Nära att flera års pedagogiskt arbete gått åt pipan. Puh.

Hårt liv sjömanslivet.

Rymdskrot är också på väg ner.

Apropå rymden så har simmar-Lennart köpt en ny bil som kan parkera själv.

Simmar-Tomas trodde den gick fort som en raket, bilen har en vinge bak som kommer fram vid 150 knutar. Simmar-Lennarts granne tyckte den såg ut som ett rymdskepp, en satellit tyckte simmar-Kurt medan simmar-Bosse trodde att den kostade astronomiska belopp. Simmar-Lennart kom ner på jorden.

Spårvagnssällskapet har fått sponsorer som är beredda att lägga tillbaka spåret vid Gasklockorna som kommunen rev upp. Nu behövs ett tillstånd att få lägga tillbaka spåret. Hoppas nu kommunen ger det tillståndet. Så sätter kommunstyrelsen något positivt spår efter sig.

Nä, allt är inte på väg ner. Lilla taket på skylten vid Gävles gästhamnen (?) på Norra Skeppsbron vid Danske Bank var på väg ner men där har det kommit upp ett nytt. Kors i taket. Jag ringde numret på skylten i somras, en telefonsvarare svarade att man skulle ringa tillbaka. Ännu har ingen ringt.

Välkommen ombord.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons